Tutkimus: Kalja vahvistaa luita

Kalja on nousemassa viininkaltaiseksi terveysjuomaksi, jos amerikkalaista tutkimusta on uskominen. Tutkijat väittävät säännöllisen kaljan juomisen ehkäisevän osteoporoosia.

Säännöllisesti nautittu tuopillinen olutta vahvistaa luita ja estää vanhemman iän murtumia, uusi tutkimus väittää. Kaljassa on paljon silikonia, joka saattaa amerikkalaisen The National Institute of Healthin mukaan olla tärkeää luiden kasvamiselle ja kehittymiselle.

Parhaita kaljoja luille ovat lagerit sekä vaaleat maltaiset pintahiivaoluet. Tummissa oluissa on vähemmän silikonia. Myöskään vehnäoluiden silikonipitoisuus ei ole kovin suuri.

Tutkijat ovat ehdottaneet, että säännöllinen, kohtuullinen kaljan nauttiminen saattaa estää osteoporoosia. Asiasta tehty tutkimus julkaistiin Journal of Science and Food -lehdessä.

Lähde: Independent.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat