Mainos

Tutkimus: Heikko työhyvinvointi maksaa miljardeja

Sairaus- ja tapaturmapoissaolojen sekä työkyvyttömyyseläkkeiden kustannukset nousevat 4-5 miljardiin euroon vuodessa, arvioidaan tekemättömää työtä koskevan hankkeen raportissa.

Vertailututkimuksen mukaan kustannuksiin voidaan vaikuttaa edistämällä työhyvinvointia. Säästömahdollisuudet ovat 1,3 miljardia euroa vuodessa.

– Työhyvinvoinnin edistäminen voi lisätä yritysten kannattavuutta jopa viidenneksellä. Tämä kuitenkin edellyttää saumatonta yhteistyötä työpaikan johdon, henkilöstön ja työterveyshuollon välillä, kertoo Työterveyslaitoksen toiminta-alueen johtaja Guy Ahonen.

Ennenaikaiselle työkyvyttömyyseläkkeelle jää vuosittain noin 20 000 suomalaista. Tälläkin hetkellä työkyvyttömyyseläkkeellä on lähes 200 000 työikäistä.

– Työkyvyn menetys on yksilötasolla pahimmillaan taloudellinen ja inhimillinen katastrofi. Se on iso ongelma myös kansallisella tasolla, kun työuria pitäisi saada jatketuksi, kertoo SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen.

Hankkeeseen osallistui työterveyslaitoksen lisäksi edustajia muun muassa työmarkkinajärjestöistä sekä vakuutusyhtiöistä.


 

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.