Tutkimus: Aloita laihdutus vasta 15. tammikuuta!

Uusi tutkimus paljastaa, että briteillä on suurempi mahdollisuus onnistua laihdutuskuurinsa kanssa, jos dieetti aloitetaan vuoden alun sijaan vasta tammikuun puolessa välissä.

Uuden tutkimuksen mukaan britit epäonnistuvat herkästi laihdutuskuurissaan, jos se aloitetaan tammikuun alussa. 80 prosenttia laihduttajista kokee tällöin vaikeana syödä terveellisesti ja 44 prosenttia ei koe olevansa oikeassa mielentilassa laihduttamista ajatellen.

Hurjat 42 prosenttia tammikuun alussa aloittaneista laihduttajista pysyy kuurissaan vain 2–4 viikkoa.

Tutkimus osoittaa, että laihdutuskuuri voi onnistua paremmin, jos se aloitetaan vasta 15. tammikuuta. 45 prosenttia kuukauden puolessa välissä aloittaneista laihduttajista pysyy kuurillaan kuusi viikkoa tai pidempään.

– Kaksi kolmasosaa briteistä haluaa pudottaa painoaan, ja vain 14 prosenttia meistä on täysin tyytyväinen vartaloonsa. On siis tärkeää, että alamme syödä terveellisesti sellaisena ajankohtana, jolloin laihdutus aiheuttaa kaikista vähiten stressiä ja häiriötä, kertoo psykologi Linda Papadopoulos.

– Britit kamppailevat syömistottumusten muuttamisen kanssa tammikuun alussa, sillä on stressaavaa mennä takaisin töihin ja saada lapset takaisin kouluun, saati sitten huolehtia joulun luottokorttilaskuista.

– Meillä on tarpeeksi hommaa tammikuussa ilman, että joudumme huolehtimaan vielä syömisestäkin. Joulustressi saavuttaa meidät uutena vuotena ja painostamme itseämme tällöin liikaa syömään terveellisesti.

– Jos odottaa tammikuun 15. päivään, on paljon suurempi mahdollisuus pysyä terveellisten syömistottumusten parissa, Papadopoulus vakuuttaa.

MTV3/Helmi

Lähde: femalefirst.co.uk

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat