Tutkijat uskovat: Tässä on parannuskeino vakavaan leukemiaan!

Pennsylvanian yliopiston tutkijat uskovat löytäneensä uuden lääkkeen leukemian hoitoon.

Tutkijoiden mukaan kalaöljystä valmistettu yhdiste näyttäisi kohdistuvan leukemian kantasoluihin ja näin ollen auttaisi parantamaan vakavan syövän. Väite perustuu Pennsylvanian Penn Staten yliopiston tutkimuksiin, jossa leukemiaa sairastavia hiiriä hoidettiin nimenomaisella kalaöljy-yhdisteellä. Hiiret parantuivat leukemiasta täysin eikä syöpä uusiutunut. Yhdiste, joka nimettiin delta-12-protaglandiniksi eli D12-PGJ3:ksi, tappoi kroonisen myelooisen leukemian kantasolut.

Tutkijoiden luoma kalaöljy-yhdiste valmistettiin Omega-3 –rasvahapoista.

– Jo aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet kyseisten rasvahappojen terveyshyödyt, erityisesti liittyen verenkiertoon ja aivojen kehittymiseen lapsilla. Mutta me olemme nyt osoittaneet, että jotkin Omega-3:n metaboliitit kykenevät selektiivisesti tappamaan leukemiaa aiheuttavat kantasolut hiirillä, immunologian ja molekyylitason toksikologian dosentti Sandeep Prabhu totesi.

Dosentti Prabhu haluaa vielä korostaa, että hiiret parantuivat leukemiasta täysin, eikä syöpä uusiutunut. Prabhun mukaan yhdiste tappoi syöpää aiheuttavia kantasoluja hiirten pernassa ja luuytimessä. Tarkemmin ottaen yhdiste aktivoi leukemian kantasolujen geenin, joka ohjelmoi solut tappamaan itse itsensä.

Tähän asti leukemian hoitomenetelmät ovat perustuneet leukemiasolujen vähentämiseen. Mikään lääke ei ole aiemmin pystynyt tappamaan kokonaan syöpäsoluja. Tutkijat ovatkin nyt toiveikkaina uuden lääkkeen suhteen ja suunnittelevat ihmiskokeita. Tutkijat haluavat selvittää erityisesti, voidaanko yhdistettä käyttää syövän terminaalivaihetta sairastaviin potilaihin.

Miksi kalaa kannattaa syödä?

Pro Kala Ry:n mukaan kalasta ja sen sisältämistä Omega-3 -rasvahapoista on runsaasti hyötyä terveydelle:

Kala on paras luonnollisen D-vitamiinin lähde.

• Kalan pehmeä rasva on hyväksi sydämelle. Lisäksi kalan omega-3-rasvahapot ovat tärkeitä aivoille ja keskushermostolle.

• Kalan proteiini on hyvälaatuista ja monipuolista koostumukseltaan.

• Kalasta saat myös B-ryhmän vitamiineja sekä kivennäis- ja hivenaineita.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja