Mainos

Tutkijat riitelevät G-pisteen olemassaolosta

Uusi tutkimus väittää, että G-pistettä ei ole olemassakaan.

Brittitutkimus osoittaa, että naisen nautinnolle ja voimakkaalle orgasmille tärkeää G-pistettä ei ole olemassakaan. G-pistettä pidetään seksuaaliterapeuttien ja naistenlehtien kehittelemänä myyttinä Journal of Sexual Medicine -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan.

Kyselytutkimukseen osallistui 1800 kaksosnaista. Tutkimuksessa oletettiin, että jos toisella kaksosista löytyy g-piste tulisi geneettisesti samanlaisella kaksosella olla myös samainen piste. Yhteneväisyyksiä ei tutkimuksessa havaittu.

Seksologi Beverley Whipple on kuitenkin eri mieltä, että tutkimus on puutteellinen. Hänen mielestään tutkijat eivät ota huomioon esimerkiksi homo- tai biseksuaalisten naisten kokemuksia, eivätkä huomioineet myöskään erilaisten seksipartnereiden tai seksitekniikoiden vaikutusta pisteen löytymiseen. Tutkimus tehtiin kyselynä, joten vastaukset eivät voi olla täysin luotettavia.

Seksuaalipsykologi Petra Boyton puolestaan toteaa BBC:lle tutkimuksen olevan suurin aiheesta tehty tutkimus ja sen osoittavan, että G-piste on subjektiivinen asia.

Boytonin kollega Andrea Burri on ollut huolissaan naisista, jotka eivät ole löytäneet omaa G-pistettään. Pisteen puuttuminen on saattanut johtaa huonoon itsetuntoon Burrin mukaan, ajatukseen, että "minussa on jokin vialla".

– On suorastaan vastuutonta väittää, että jokin sellainen oikeasti on olemassa, jota ei olla kyetty todistamaan. Tämä luo vain turhia paineita sekä miehille että naisille, Burri sanoo BBC:lle.

G-pistettä on etsitty jo 50 vuotta. Aikoinaan saksalainen gynekologi Ernst Gräfenberg löysi G-pisteen ja määritteli sen sijainnin. Hiljattain Italiassa ilmestyi tutkimus, jonka mukaan G-piste oli löydetty ultraäänellä. Piste näyttäisi olevan paksumpaa kudosta ja naiset olivat kertoneet kyseisen kohdan stimuloinnin johtaneen intensiiviseen orgasmiin.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: BBC

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.