Mainos

Turun puukotusten tutkinnanjohtaja: On mahdollista, että kiinniottoja tulee vielä lisää

2:04

On mahdollista, että Turun puukotustapauksen tiimoilta tehdään edelleen lisää kiinniottoja, tutkinnanjohtaja Crista Granroth kertoo.

Poliisi otti aamupäivällä Turussa kiinni kaksi uutta henkilöä viime perjantaisiin puukotuksiin liittyen. Miehiä epäillään terroristisen teon valmistelusta.

Heidän lisäkseen teosta epäiltynä on vangittu neljä muuta.

Yksi heistä on pääepäilty, jota epäillään kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä. Muita kolmea epäillään osallisuudesta tekoihin. Rikosnimikkeet ovat kaikilla vangituilla samat.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Crista Granroth keskusrikospoliisista arvioi MTV Uutisille, että kiinniottoja voi tulla vielä lisää.

– Voi hyvinkin olla, että tapaukseen liittyy muitakin. Sitä yritämme tässä selvitellä, että onko näin, vai onko kaikki nyt tässä. Hyvin laaja-alaisesti on vielä töitä edessä, Granroth sanoo.

Poliisi vaitonainen yksityiskohdista

Muuten Granroth pysyttelee vaitonaisena poliisitutkinnan viimeisimmistä käänteistä. Hän ei esimerkiksi kommentoi tänään kiinniotettujen henkilöiden yhteyttä päätekijään tai osuutta tapahtumiin.

Myöskään eilen vangitun pääepäillyn motiivista Granrothilla ei ole paljoa sanottavaa.

– Sen avaaminen on turhaa. Siitä tulee vain väärinkäsityksiä, jos tässä vaiheessa alkaa näitä miettimään.

Jatkossa poliisi pyrkii Granrothin mukaan muun muassa varmistumaan tänään kiinniotettujen epäiltyjen henkilöllisyyksistä ja heidän mahdollisesta osallisuudesta tapahtumiin.

Miesten kansallisuudesta ei ole varmuutta, sillä he ovat antaneet siitä viranomaisille ristiriitaista tietoa. Suomessa miehet ovat ilmoittaneet olevansa algerialaisia, Ruotsissa he ovat kertoneet viranomaisille olevansa Marokosta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.