Turun puukotusten päätekijä tunnusti tapon

Turun vappupuukotuksen päätekijä 17-vuotias raisiolainen koululainen on tunnustanut Turun käräjäoikeudessa, että hän iski vappuaattona lietolaista 18-vuotiasta abiturienttia veitsellä rintaan. Tämä menehtyi myöhemmin vammoihinsa. Neljää poikaa ja kahta tyttöä syytetään Turun käräjäoikeudessa vappuaattona tehdystä seitsemästä väkivaltarikoksesta, joiden kohteeksi joutui 13 ihmistä.

Pääsyytetty oli mukana kaikissa seitsemässä teossa. Yksi uhri kuoli ja neljän vammat olivat hengenvaarallisia. Raisiolainen sai syytteen nuorena henkilönä tehdystä taposta. Häneltä vaaditaan tähän mennessä noin yhden miljoonan markan korvauksia.

Kymmenkunta nuorta kulki vappuaattona humalassa pitkin Turkua ja pahoinpiteli mielivaltaisesti heille tuntemattomia ihmisiä. Nuoret ovat 15-18 vuotiaita. Oikeuden puheenjohtaja laamanni Teuri Brunila sanoi oikeuden istunnon alkaessa, että Turun vappupuukotus on Suomen rikoshistoriassa vertaansa vailla oleva rikossarja. Hän vetosi nuoriin sanomalla, että jos ei selvitä tapahtunutta, se vaivaa koko elämän. Brunila sanoi myös, että ihmisen itsesuojelu toimii siten, että hän ei halua muistaa tapahtumia, joita ei pysty kohtaamaan.

Tarkoituksena pahoinpidellä ihmisiä

Raisiolainen oli kauppatorin laidalla ravintola Foijan edustalla lyönnyt perhosveitsellä pienehkössä ryhmässä ollutta abiturienttia vasemmalle puolelle rintaan. Pisto aiheutti sydänpysähdyksen ja monielinvaurion.
Lietolainen abiturientti menehtyi sydämen pistohaavaan viikkoa myöhemmin.

Raisiolainen oli syytteen mukaan liikkunut vappuaattona kaupungilla ryhmässä, jonka tarkoituksena oli haastaa riitaa ja pahoinpidellä kaupungilla liikkuneita ihmisiä. Raisiolainen oli aiemmin illalla pahoinpidellyt Kunnallissairaalantiellä perhosveitsellä nuorta miestä hengenvaarallisesti. Sen jälkeen päätekijä puukotti Aurakatu 5:n kohdalla perhosveitsellä salolaista miestä kolme kertaa. Mies sai ensimmäisen iskun odottamatta selkäänsä poistuessaan bussista, jossa nuorisojoukko matkusti. Raisiolainen puukotti veitsellä lisäksi kolmea muuta miestä. Heistä kaksi loukkaantui hengenvaarallisesti. Kolmas sai torjuttua iskun kädellään. Kaikille jäi pahoinpitelyistä pysyviä vammoja.

Päätekijä oli ostanut Turun kauppatorilta päivällä perhosveitsen, ja sitten nuoret olivat uhonneet lähteneensä liikkeelle haastamaan riitaa. Nuorten tekoja on tutkittu tappona, tapon yrityksenä, yhdeksänä törkeänä ja kuutena tavallisena pahoinpitelynä ja kahtena törkeänä pahoinpitelyn yrityksenä.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja