Turun hovioikeudelle kiitosta avoimuudesta Auer-jutussa

Kaksi kokenutta oikeusoppinutta kiittelee liki nelisivuista julkista selostetta, jossa Turun hovioikeus valottaa Anneli Auerin ja Jens Kukan vankilatuomioiden syitä. Itse oikeudenkäynti käytiin suljetuin ovin.

Rikosoikeuden professori Terttu Utriainen Lapin yliopistosta sanoo, että seloste on poikkeuksellisen avoin ja perusteellinen, kun kyseessä on seksuaalirikos.

– Aikaisemminhan tästä tapauksessa ei ole ollut mitään muuta hajua kuin rikosnimikkeet. Tästä nyt saa jonkinnäköisen käsityksen siitä, mitä siellä on takana.

Rikos- ja prosessioikeuden professori Dan Frände Helsingin yliopistosta yhtyy kehuun. Hän sai selosteesta sen käsityksen, että tuomio meni oikein.

– Tuomiohan on täysin välillisten todisteiden kuten asiantuntijoiden ja lasten videokuulemisten varassa. Vain yksi lapsista on jo täyttänyt viisitoista vuotta, joten häntä pystyttiin kuulemaan henkilökohtaisesti hovioikeudessa. Ja hän oli ainoa, joka sanoi, ettei mitään rikosta ole tapahtunut.

Seloste antoi Frändelle kuvan, että järkevä epäily tuomittujen syyllisyydestä oli pystytty sulkemaan pois, vaikka vanhin asianomistajista oli toista mieltä kuin nuoremmat.

Auer ja Kukka aikovat hakea korkeimmalta oikeudelta valituslupaa tuomioistaan.

– Veikkaan, ettei korkein oikeus anna valituslupaa, Frände katsoo.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat