Turkissa ihmiset määrättiin ulkonaliikkumiskieltoon – video näyttää, kuinka kielto sai tuhannet ihmiset ryntäämään hysteerisinä ostoksille

Turkissa ihmiset on määrätty pysymään 48 tuntia kodeissaan koronaviruksen leviämisen takia. Kielto tuli voimaan perjantain ja lauantain välisenä yönä ja koskee yli 30 maakuntaa, mukaan lukien suurkaupunki Istanbulia ja pääkaupunki Ankaraa. 

Valtion uutistoimisto Anadolun mukaan kyseessä on ulkonaliikkumiskielto. 

Kiellon johdosta tuhannet ihmiset ryntäsivät viime hetkellä kauppoihin. Paikallisten mukaan tieto kiellosta tuli aivan liian myöhää.

Sisäministeriöstä kuitenkin kerrottiin vielä myöhemmin, että osa palveluista olisi auki eikä kielto koskisi muun muassa sanomalehtien ja televisiokanavien työntekijöitä. 

Uutistoimisto Al Jazeeran mukaan myös esimerkiksi leipomot, apteekit ja huoltoasemat pysyvät auki. 

 Yli tuhat kuollutta 

Turkissa vahvistettiin perjantaina 98 uutta koronaviruskuolemaa, ja maassa on nyt kuollut yli 1 000 ihmistä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Vuorokaudessa todettiin yli 4 700 uutta tartuntaa. Tartuntamäärät nousevat Turkissa nopeasti. 83 miljoonan asukkaan massa on todettu yli 47 000 tartuntaa. Viranomaistietojen mukaan maassa on tehty yli 300 000 testiä. Noin kuudesosa testeistä on ollut positiivisia. 

Istanbulin pormestari, pääoppositiopuolueen Ekrem Imamoglu on aikaisemmin jo ehdottanut jonkinlaista sulkua. Hänestä kuitenkin kiellosta olisi tullut tiedottaa aikaisemmin. Suurin osa Turkin tartunnoista on todettu Istanbulissa.

Lue myös:

    Uusimmat