Turistien selfiet raivostuttivat lentokentän Thaimaassa – kovat keinot käyttöön: "Maksimirangaistus on kuolema"

1:32
Helsinki-Vantaan lentokentällä toimii yksi maailman suurimmista ilmailualan yrityksistä

Mai Khao -rannalta on liiankin hyvät näkymät Phuketin kansainväliselle lentokentälle. Lentoviranomaiset haluavat nyt suitsia turisteja, jotka ottavat rannalla kuvia itsestään.

Ranta Phuketin kansainvälisen lentokentän lähellä huolestuttaa kentän asiantuntijoita suuren suosionsa vuoksi. Thaimaalaiskenttä onkin nyt ottanut kovat keinot käyttöön estääkseen turisteja häiritsemästä lentoliikennettä, kertoo Mirror.

Innokas kuvaaminen aiheuttaa riskejä?

Mai Khao -rannalta on hyvä näkymä lentokentälle, ja moni turisti ottaakin rannalla kuvia itsestään, kertoo Bangkok Post.

Koneet lentävät laskeutuessaan rannan yli hyvin matalalla, ja lentokoneiden havainnoinnista on tullut suosittua turistitoimintaa.  Lentokentän johdon mukaan tämä kuitenkin aiheuttaa riskejä ja häiritsee lentäjien toimintaa.

Varsinaisia todisteita häiriöstä ei AOL-sivuston mukaan ole.

Tällaisia kuvia rannalla otetaan. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Rike voisi johtaa rajuihin rangaistuksiin

Mirrorin tietojen mukaan lentokenttä aikoo rajata osan rannasta turvallisuusalueeksi, jolle meneminen on kielletty, ja jolla ei myöskään saa kuvata. Muualla kuvia saisi edelleen ottaa normaalisti.

Tiukasti kiellettyä on myös lentokoneiden häiritseminen esimerkiksi laserosoittimilla. Jos lentoja häiritsee tahallaan, seuraukset voivat olla karut.

– Maksimirangaistus on kuolema, lentokentällä päällikkönä toimiva Wichit Kaewsaithiam sanoo.

Tällaisia kuvia rannalla otetaan. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Rangaistukseksi voisi saada myös elinkautisen tai 5–20 vuotta vankilaa. Myös häiritsevä kuvien ottaminen väärällä alueella voisi ilmeisesti johtaa rajuihin rangaistuksiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja