Turhia energiasyöppöjä – poista nämä ”ystävät” Facebookista

Uusi vuosi on uusien alkujen aikaa. Jätä siis taaksesi sosiaalisen median häiriköt ja aloita vuosi puhtaalta pöydältä.

Myönnä pois, että sinunkin Facebook-kavereissasi on tyyppejä, joiden kanssa et ole puhunut vuosiin, ja joita väistäisit kadulla. Nämä kaverit voit surutta poistaa Facebookista:

1. Leveilijä

Viihdytit itseäsi aiemmin selaamalla brassailijan lomakuvia ja lukemalla hänen uskomattomia kuulumisiaan. Vähän ajan kuluttua oma elämäsi alkoi kuitenkin tuntua tylsältä. Heivaa sellaiset kaverit, jotka saavat sinut tuntemaan itsesi epäonnistujaksi tai herättävät sinussa syyllisyyttä omasta onnestasi.

2. Riidankylväjä

Tiedät kyllä tyypin: hän käyttää sosiaalista mediaa alustana, jolla aloittaa riitoja kenen tahansa kanssa, joka haksahtaa hänen provosointiinsa. Tyypillä on usein ristiriitaisia näkemyksiä, jotka johtavat pitkiin väittelyihin, joilla ei ole voittajaa. Hän saa riidan aikaan niin politiikasta, kulttuurista kuin illallismenustakin. On aika painaa deleteä.

3. Likapyykkääjä

Mikään ei ole tälle tyypille pyhää, vaan hän kertoo avoimesti niin suhteistaan kuin sairauksistaankin – joskus hän myös aloittaa avoimen Facebook-riidan kumppaninsa kanssa. Vaikka draaman seuraaminen voi aluksi olla viihdyttävää, se alkaa pian herättää liian kovia myötähäpeän tunteita.

4. Salakoodaaja

En voi uskoa joidenkin ihmisten typeryyttä!

Ah, paras päivä ikinä! Ne, jotka tietää, tietää.

Salakoodaaja on aktiivinen Facebookin käyttäjä, mutta hän ei oikeastaan koskaan paljasta statuksissaan mitään. Hän harrastaa epäselvyyksiä saadakseen ihmiset kiinnostumaan ja tiedustelemaan, mistä on kyse. Älä anna kalastelijalle hänen epätoivoisesti haluamaa huomiota.

5. Pelaaja

Henkilö X lähetti sinulle kutsun peliin Y. Pelikutsut ovat rasittavia, ja jos vielä haksahdat pelaamaan saat riesaksesi todellisen aikasyöpön. Estä kaikki pelikutsut tai blokkaa lähettelijä kokonaan. Jos kyseessä on hyvä ystäväsi, kerro hänelle, ettet halua vastaanottaa pelikutsuja.

6. Rakastava vanhempi

On ymmärrettävää, että vanhemmat ovat ylpeitä lastensa saavutuksista, mutta joskus olisi kiinnostavampaa kuulla vanhemman päivästä kuin hänen lastensa kuulumisia. Päivän kymmenes kuva kullannupusta saa kenet tahansa näkemään punaista.

7. Kriitikko

Kun julkaiset kuvan hampurilaisesta, kriitikko muistuttaa terveellisten elämäntapojen tärkeydestä. Kun kerrot katsovasi uutta Star Wars -elokuvaa, hän harmittelee elokuvan olleen harmillisen yllätyksetön. Voi olla ihan kiinnostavaa keskustella asioista ihmisen kanssa, jonka ajatusmaailma eroaa omastasi suuresti, mutta rajansa kaikella. Jos kriitikko yrittää kontrolloida Facebookiasi, on aika antaa hänelle lähtöpassit.

8. Pomo

Jos kaveeraat pomosi kanssa Facebookissa, hänet kannattaa laittaa hyvin rajoitetulle listalle. Vai haluatko todella, että hän näkee kuvat kosteasta illastasi ja muistaa sinun tulleen myöhässä töihin seuraavana päivänä?

9. Suuri tuntematon

On aivan varmaa, ettet puhuisi kaikille sadoista Facebook-kavereistasi, jos näkisit heidät kadulla. Mikset poistaisi seurattavistasi sellaisia tyyppejä, joiden poissaoloa et edes huomaisi? Näin teet Facebookista sosiaalisen median alustan, jonka avulla pidät yhteyttä oikeisiin ystäviisi ja perheeseesi. Usko pois, poistamasi henkilöt eivät myöskään jää kaipaamaan sinua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja