Mainos

Tuore seksitutkimus: Lohdullista tietoa odottaville äideille!

Uusi tutkimus kertoo, että odottavat äidit voivat nauttia seksistä vaarantamatta syntymättömän lapsen terveyttä. Säännöllinenkään seksi ei tutkijoiden mukaan kasvata esimerkiksi ennenaikaisen syntymän riskiä.

Tuore tutkimus tuo raskaana oleville lohdullista tietoa. Canadian Medical Association Journal -lehdessä julkaistun tutkimuksen tekijät eivät nimittäin löytäneet mitään todisteita siitä, että säännöllinen rakastelu kasvattaisi ennenaikaisen syntymän tai muiden komplikaatioiden riskiä.

Tuoreet tiedot eivät siis tue lainkaan uskomusta, jonka mukaan yhdyntä voisi auttaa yliaikaisen raskauden käynnistymisessä.

Tutkijat päättelivät, että seksi raskauden aikana on sekä yleistä että tavallista, vaikka se voikin olla haasteellista raskauden viimeisillä viikoilla. Useimmat odottavat äidit voivat jatkaa seksin harrastamista ilman synnytyksen käynnistymisen, veritulpan tai kohdun infektioiden riskiä.

Vain kaksosia tai kolmosia odottavien tai aiemmin ennenaikaisen syntymän kokeneiden kannattaa pidättäytyä seksistä, vaikka todisteita kasvaneesta komplikaatioiden riskistä on silloinkin hyvin vähän.

Amerikkalaiset ja kanadalaiset tutkijat kävivät läpi useiden eri raskaudenaikaista seksiä koskeneiden tutkimuksien tuloksia. Eräs tutkimus vertaili 11 000 naista, joista puolet olivat seksuaalisesti aktiivisia. Toinen puoli pidättäytyi seksistä. Ryhmien välillä ei huomattu mitään eroa. Toinen tutkimus tutki naisia, jotka aiemmin olivat kokeneet ainakin yhden ennenaikaisen syntymän. Tutkimuksessa todettiin, ettei säännöllinen seksi nostanut riskiä kokea samaa.

– Seksi raskauden aikana on normaalia. Potilaat, joiden raskauksissa ei ole paljon riskejä, voivat siis harrastaa seksiä niin halutessaan, toteaa myös lääkäri Clair Jones New Yorkin Mount Sinai -sairaalasta.

MTV3/Helmi

Lähde: dailymail.co.uk

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.