Tuore äiti sai tärkeän viestin kolmantena päivänä synnytyksestä – lähettää sen nykyään kaikille vauvan saaneille ystävilleen: "Oli kuin koko kehoni olisi rentoutunut helpotuksesta"

Australialaisäiti kertoo parhaimmasta saamastaan äitiysneuvosta.

Australialainen Bek Day kirjoittaa Kidspot-sivustolla ensimmäisestä synnytyskokemuksestaan. Vuorokausi esikoisensa syntymän jälkeen Bek oli onnensa kukkuloilla. Kului toinenkin vuorokausi ja edelleen Bek oli autuaan onnellinen.

Kolmantena päivänä kuitenkin tapahtui jotain. Bekiin iski baby blues, synnytyksen jälkeinen alakulo, joka sai tuoreen äidin ajattelemaan, että lapsen saaminen oli hänen elämänsä pahin virhe.

– Minun oli käsketty odottaa hieman surua, jopa masennusta, mutta ei tällaista syvää, veret seisauttavaa pelkoa, joka uhkasi tuhota minut, Bek kirjoittaa.

Äiti esimerkiksi pelkäsi jokaista mahdollista bakteeria, joka olisi voinut uhata hänen vastasyntynyttä lastaan.

"Se menee ohi"

Bek pakotti jokaisen vieraan lotraamaan käsidesinfiointiaineella ja vietti puolitoista tuntia Googlen parissa etsien tietoa mahdollisista sairauksista, joita vauvalla ei kenties vielä ollut todettu. Mutta sitten saapui lohtu.

– Tämän kaiken keskellä saapui tekstiviesti rakkaalta ystävältäni.

Onnentoivotusten joukosta viesti pisti silmään:

"Hei ihanainen. On päivä 3, joten jos olet yhtään niin kuin minä, olet epätoivon syvyyksissä juuri nyt. Kunhan tiedät, että se menee ohi, että olet mahtava äiti, ja että huomenna tai sitä seuraavana päivänä näiden tunteiden pitäisi jälleen hävitä, ja jos eivät, olen täällä, jos haluat puhua."

– Se kuulostaa nyt oudolta, mutta olin ollut niin täynnä huolta, etten ollut kertaakaan pysähtynyt miettimään, että ehkä mielialalleni olisi jokin toinen syy kuin koko perhettäni lähestyvä tragedia.

– Oli kuin koko kehoni olisi rentoutunut helpotuksesta, ja sitten, 72 tuntia äidiksi tulon jälkeen nukahdin ensimmäistä kertaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Siitä lähtien..."

Herättyään Bek huomasi ahdistuksensa hieman hellittäneen. Seuraavana aamuna ahdistus oli hellittänyt vielä lisää.

– Siitä lähtien olen lähettänyt jonkinlaisen version viestistä jokaiselle ystävälleni, joka on juuri saanut vauvan, Bek sanoo ja jatkaa:

– Enemmän kuin mikään muu minua ennen äidiksi tulleilta saamani neuvo, tämä toteamus kriittisellä hetkellä oli juuri se, mitä minun tarvitsi kuulla.

Pian Bek synnyttää toisen lapsensa ja tietää nyt, ettei kolmannen päivän synkkyys ole pysyvä tila.

Lähde: Kidspot

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja