Tuomioja HS:lle: Sim-korttivarkaudesta aloitettava oikeusprosessi

Ulkoministeri Erkki Tuomioja sanoo, että tunkeutuminen sim-kortteja valmistavan tietoturvayhtiö Gemalton tietojärjestelmiin on rikos.

Tuomioja sanoo Helsingin Sanomissa, että mobiiliviestinnän yksityisyyttä suojaavien sim-korttien salausavaimien varastaminen on laitonta toimintaa,  joka pitää tutkia ja syylliset tuomita oikeudessa.

Tuomioja pitää tietomurtoa vakavana asiana.

– Vaikka sen todennäköisyys, että tavallisen kansalaisen viestiliikennettä seurattaisiin, on äärimmäisen pieni, ajatus tästä on joka tapauksessa hyvin epämiellyttävä, ulkoministeri sanoo lehdelle.

Yhdysvaltojen ja Britannian viranomaiset ovat verkkojulkaisu Interceptin mukaan murtautuneet Gemalto-konsernin sisäiseen tietoverkkoon. Julkaisu perustaa tietonsa tietovuotaja Edward Snowdenilta saamiinsa asiakirjoihin. Interceptin tietojen mukaan hallitusten hakkerit varastivat järjestelmästä salausavaimet, joilla suojellaan mobiiliviestinnän yksityisyyttä.

Gemaltolla saattaisi Tuomiojan arvion mukaan olla mahdollisuus käynnistää mahdollisesta tietomurrosta korvausvaatimusprosessi.

Lue myös:

    Uusimmat