Tuomio raa’asta shakkimurhasta pysyi hovissa – vastaan panneelta uhrilta sahattiin pää, paloiteltu ruumis jätettiin huoltoasemalle

1:30
Video ei herkille: Tällaiset jäljet raaka rikos jätti murhapaikalle.

Hovioikeus piti voimassa tuomion Joutsassa vuoden 2018 lokakuussa tapahtuneesta raa’asta henkirikoksesta. Tekijän oman ilmoituksen perusteella Kuortin ABC:lta löytynyt paloiteltu ruumis aiheutti huomiota herättäneen poliisioperaation. Rikoksen taustalla oli riitaisa shakkipeli.

Tapauksessa päihteiden kyllästämä illanvietto oli kärjistynyt väkivaltaan, ja tekijä Mirko Forsström oli lopulta lyönyt voimakkaasti päihtyneen uhrin maahan, hakenut sahalaitaisen veitsen ja viiltänyt sillä uhrin kaulan tämän vastustelusta huolimatta. Sen jälkeen hän jatkoi sahaamista irroittaen uhrilta pään.

6:28

Uhri päädyttiin paloittelemaan ja tämän jäänteen aiottiin hävittää. Automatkalla tultiin kuitenkin toisiin aatoksiin, ja lopulta tekijä soitti hätäkeskukseen antaakseen itsensä ilmi. Tätä oli edeltänyt puhelinkeskustelu äidin kanssa.

Hovioikeudessa miehen puolustus piti tekoa tappona ja vaati vankeusrangaistuksen alentamista. Hovioikeus kuitenkin piti henkirikosta törkeänä, ja piti voimassa miehen elinkautisen vankeusrangaistuksen.

0:30

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja