Tällä puhelulla Joutsan paloittelumurhasta syytetty ilmoittautui poliisille – videolla mies näyttää, miten surmasi epäonnisen shakinpelaajan

6:28
Kuuntele miehen hätäkeskuspuhelu, jossa tämä kertoo tekemästään rikoksesta.

Joutsan henkirikoksesta syytetty mies ilmoittautui poliisille puhelulla, jossa tämä ei juuri pyrkinyt peittelemään tehtyä verityötä. Paikoin keskustelu hätäkeskuspäivystäjälle oli jopa kepeää.

Henkirikos tapahtui Joutsassa vuoden 2018 lokakuussa. Juopottelun ja shakkipelin päätteeksi surmattu ja paloiteltu uhri kuljetettiin lopulta Kuortin ABC-aseman lähistölle, jossa tekijä ilmoittautui puhelimitse poliisille.

Uhri murhattiin viiltämällä kurkku auki. Mies irrotti lopulta uhrin pään kokonaan, jonka jälkeen loppu ruumis paloiteltiin ja siirrettiin autoon piilottamista ja mahdollista polttamista varten. Paloittelun yhteydessä uhrilta leikattiin sukupuolielimet.

0:28
Videolla mies näyttää, miten hän surmasi uhrinsa käyttäen veistä. Kyse on rekonstruktiosta, jolla on tarkoitus osoittaa tekijän käsitys tapahtumien kulusta.

"Hyvää iltaa, haluaisin ilmoittaa henkirikoksesta"

Tekijä tuli matkalla kuitenkin toisiin aatoksiin, tunnustaen teon puhelimessa ensin äidilleen ja sitten soittaen hätäkeskukseen kertoen haluavansa antautua.

– Hyvää iltaa, haluaisin ilmoittaa henkirikoksesta, mies aloitti puhelun.

– Mulla on toi kuollut ruumis mukana, se on paloiteltuna.

"Heippa taas"

Puhelimessa hän toivoi poliisin saapuvan hakemaan hänet huoltoasemalta. Tapahtumien kulusta hän ei osannut puhelimessa vielä paljoa kertoa.

– Havahduttiin sit siihen, että sillä ei ollut enää päätä, hän kertoo juopottelun lopputuloksesta.

Akun loputtua mies tarttui ystävänsä puhelimeen ja soitti vielä toisen puhelun hätäkeskukseen. Puhelun hän aloitti pirteällä tervehdyksellä "heippa taas", minkä jälkeen hän puhutteli hätäkeskuspäivystäjää "neitokaiseksi".

Mies oli tekohetkellä syyntakeinen

Syyttäjä vaatii miestä tuomittavaksi elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta. Mies on mielestään syyllistyneen tappoon. Oikeus katsoi heinäkuun lopussa, että mies oli tekohetkellä syyntakeinen.

Asiassa syytetään lisäksi kahta muuta henkilöä liittyen ruumiin paloitteluun ja kuljettamiseen huoltamolle. 

1:30
Ei herkille: Poliisin kuvat paljastavat miten Kuortin ABC:lta löytynyt mies sai surmansa – ”Viilsin kerralla melkein koko kaulan poikki”

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja