Ei herkille: Poliisin kuvat paljastavat miten Kuortin ABC:lta löytynyt mies sai surmansa – ”Viilsin kerralla melkein koko kaulan poikki”

1:30
Videota ei suositella herkille raa'an kuvamateriaalin vuoksi.

Poliisin esitutkinta paljastaa, että Kuortin ABC:lta kuolleena löydetyn miehen viimeiset hetket olivat poikkeuksellisen veriset. Kuulustelupöytäkirjat ja rikospaikalta otetut kuvat vahvistavat kuvaa poikkeuksellisesta henkirikoksesta.

Kolmikko oli asunnolla nauttimassa alkoholia ja pelaamassa shakkia. Myös huumeita ilmeisesti käytettiin.

Asunnon haltija, jota syytetään hautarauhan rikkomisesta ruumiin paloittelun yhteydessä kertoi, että shakin peluu juopottelun ohessa oli hänen ja rikoksen henkirikoksen uhrin yhteinen harrastus. Uhrilla oli mukanaan shakkilauta, kuten hänellä monesti oli tapana.

Hatarat muistikuvat vahvistuivat kuulusteluissa

Asunnossa nautittiin olutta ja viiniä, josta viimeksi mainittua oli tarjolla useita litroja. Asunnon haltijan mukaan alkoholin käytön vuoksi hänen muistikuvansa ovat tapahtumista heikot.

Poliisin ottaessa hänet kiinni hän puhalsi puhtaan tuloksen, mutta kertoi käyttäneensä illan aikana amfetamiinia. Jotain kärhämää illan aikana kuitenkin oli miehen ja vieraiden välillä.

– Sen muistan, että siinä oli suullista sanaharkkaa lähinnä muistaakseni [uhrin ja henkirikoksesta syytetyn] kanssa lähinnä siihen peliin liittyen. Siinä taisi olla joku huono siirto, asunnon haltija muisteli.

– [Uhri] kiivastui tästä pelistä [epäillylle] väärästä siirrosta. [Uhri] taisi luulla, että [epäilty] yritti huijata, hän kertoi.

Sahasi uhrin hengiltä veitsellä

Henkirikoksen myöntänyt mies kertoi samansuuntaisesti. Hänen mukaansa mies suuttui hänelle siitä huolimatta, että itse voitti pelin. Hänestä riita ei kuitenkaan alkanut shakkipelin takia.

– Minulla on muistikuva, että kaveri alkoi lyömään minua ja että sieltä tuli nyrkkiä silmään, hän muisteli.

Mies vastasi väkivaltaan väkivallalla, ja löi uhria nyrkillä naamaan niin, että tämä kaatui lattialle. Tämän jälkeen hän otti kertomansa mukaan sahalaitaisen veitsen ja viilsi miehen kurkun auki. Hän väitti, että mies oli käymässä hänen kimppuunsa uudestaan.

– Käytin viiltoon paljon voimaa ja viilsin koko sillä pitkällä terällä. Luulen, että se otti selkärankaan vasta kiinni, eli viilsin kerralla melkein koko kaulan poikki. Tähän viiltoon se mies siis kuoli.

"Olen saattanut vielä sitä päätä potkaista tai heittää"

Mies muistelee purkaneensa kiukkuaan lyömällä kuollutta uhria vielä päähän, minkä jälkeen hän jatkoi leikkaamista irrottaen pään kokonaan.

– Pään irrottua olen saattanut vielä sitä päätä potkaista tai heittää, vähän niin kuin tyyliin ”tällaistakin piti tapahtua”, hän kertoi esitutkinnassa.

Hänen mukaansa teossa kului tappelun alkamisesta muutamia minuutteja.

Uhri löytyi Kuortin ABC:ltä, ja se johti suurehkoon poliisioperaatioon. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Uhri paloiteltiin kylpyhuoneessa

Asunnon haltijalla ei ollut kertomansa mukaan mielikuvaa siitä, miten tilanne muuttui fyysiseksi ja kuinka rikos tapahtui. Hän ei kuulusteluissa kertonut, mitä asunnossa oli tapahtunut, kertoen muistavansa seuraavan kerran seisovansa Kuortin ABC-asemalla.

Hän kiisti osallistuneensa väkivaltaan tai paloitteluun.

– En tiedä asiasta mitään. En usko, että olisin sellaista tehnyt, koska se on mielestäni niin sairas, että en edes sellaiseen pysty, hän kommentoi uhrin sukupuolielimen leikkaamista.

Teon tunnustanut mies väitti aluksi hoitaneen paloittelun yksin kylpyhuoneessa, mutta kertoi myöhemmin asunnon haltijan osallistuneen ruumiin hävittämiseen.

Ruumiin kaulasta vuotanut veri sotki koko asunnon olohuoneesta kylpyhuoneeseen asti. Mies kertoi liukastuneensa lattian vereen liaten vaatteensa. Kylpyhuoneessa päättömästä ruumiista irrotettiin kädet ja jalat.

"Jossain vaiheessa alkoi järki tulla päähän"

Paloittelun jälkeen uhri paketoitiin ja ruumista lähdettiin viemään pois rikospaikalta. Uhrin polttamistakin oli suunniteltu, mutta siitä ideasta luovuttiin.

Teon tunnustaneen soitettua äidilleenkin tapahtuneesta, hän päätyi oman kertomansa mukaan soittamaan itse poliisille.

– Jossain vaiheessa alkoi järki tulla päähän ja tajusimme, että meidän täytyy antautua, teon tunnustanut mies kuvaili.

Uhri löytyi Kuortin ABC-aseman läheltä lakanaan ja muovipusseihin käärittynä, peitettynä pressulla.

Syytti huumeita käytöksestään

Kuulusteluissa mies kertoi katuvansa tekoa ”päivä päivältä enemmän”. Hänen mukaansa amfetamiinin käyttö olisi saattanut selittää teon.

– Piri tekee minut hulluksi ja minulla menee silloin joku käämi. Yleensä ajaudun tällöin väkivaltatilanteisiin, hän kertoi.

Miehen verestä ei kuitenkaan kiinniottohetkellä löytynyt amfetamiinia tai alkoholia. Hän selitti tätä amfetamiinin määrän vähäisyydellä ja nopealla aineenvaihdunnallaan. Häneltä kysyttiin kuulusteluissa, miksi hän ei vaikuta valvontakameratallenteilla silminnähden päihtyneeltä.

– Mulla on ollut hei ruumis takakontissa, niin kai nyt olen skarpannut aika hyvin.

Miehen mielentila määrättiin käräjäoikeudessa tutkittavaksi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja