Tuomas Virkkusen näkökulma: Juventuksen voittamisen kulttuuri koetuksella

Tuskin mikään joukkue historian saatossa on tottunut voittamaan 1-0 numeroin useammin kuin Juventus, mutta tänä iltana sekään ei riitä. 

Kun on kahden päivän ajan saanut lähietäisyydeltä tutustua Juventukseen, on voittamisen kulttuuri läsnä kaikessa tekemisessä. Uskomattoman historiallinen ja upea seura joutuu kuitenkin tänään repimään selkänahastaan vielä ekstraa voittamisen kulttuurin suhteen, jos se mielii kahdeksan parhaan joukkoon mennä.

Atletico pääsee kamppailuun pelaamaan lähes täydellisistä lähtökohdista. Se on mukavuusalueillaan kun puhutaan Cholo Simeonen ryhmän puolustamisesta. Siitä argokoutsi on tehnyt jo vuosien ajan taidetta Atletissa.

Seurojen käyrät näyttävät juuri nyt hieman eri suuntiin. Eka osaottelu näytti kuinka hyvään vireeseen Simeone juuri kauden ratkaisuhetkillä on ryhmänsä saanut. Juventus sen sijaan....suoraan sanottuna, Max Allegrin tämän ja viime kauden Juventus ei ole vakuuttanut. Väitän että viime kauden mestarijoukkue oli Allegrin ajan huonoin, eikä Cristiano Ronaldolla vahvistunut tämän kauden painos ole ollut yhtään parempi.

Scudetto on silti taasen tuloillaan, mutta se ei ole nykyjuvelle enää mittari. Serie A:ssa rutiini voittamiseen riittää surkeallakin pelillä(kuten on monta kertaa tällä kaudella todistettu), Euroopassa vaaditaan jo laadukkaampaa peliä ja sitä ei ole nähty kuin ajoittain alkulohkossa.

Allegrin ongelmista kertoo olennaisen se ettei hän ole löytänyt Paolo Dybalalle, kenties pelipaikkansa parhaimmalle, kunnon roolia tällä kaudella. Suurimmat ongelmat ovat silti keskikentällä. Kun muistelee esimerkiksi finaaliin vuonna 2015 päässeen tiimin keskikenttää Pirlo-Vidal-Pogba, tajuaa kuinka laaduton juven nykykeskikenttä on. Pjanic edustaa ainoana laatua, juoksukone Matuidilla ja dieselvetureilla Khedira plus Can ei pitkälle Europeleissä mennä.

Ronaldon on myös herättävä hänelle ominaiseen kevätvireeseen. Ronaldo hankittiin nimenomaan näitä pelejä varten, tuomaan se yksi taso lisää Juveen, jotta finaalitappiot päättyisivät pettymyksen sijasta euforiaan. Yksi maali tsämppärissä ei ole sitä mitä Agnelli ryhmineen odotti, vaikkakin CR pelasi hyvän ottelun Wanda Metropolitanolla.

Tänään ei rutiininomainen voitto riitä, Allegrin pitää löytää ryhmästään uusi pelilllinen taso. Se on toki mahdollista, mutta iso vuori on kiivettävänä. Lauluun tänään, niin hyvin todennäköisesti se tarkoittaa myös Allegrin lähtöä kauden jälkeen.  

Mestarien liigan ottelut ja studiot tällä viikolla:

Juventus - Atletico Madrid suorana tiistaina myös Subilla.

Tiistai:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1, mtv.fi ja Sub
Juventus – Atletico Madrid klo 21.55 C More Sport 1 ja Sub
Manchester City – Schalke klo 21.45 C More Sport 2

Keskiviikko:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Bayern München – Liverpool klo 21.55 C More Sport 1
Barcelona – Lyon klo 21.45 C More Sport 2

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat