Juventus-valmentaja nauraa väitteille tiistain kohtalon pelistä: ”Kyse on vain jalkapallo-ottelusta”

Juventuksen päävalmentaja Massimiliano Allegri kertoo nauravansa väitteille, joiden mukaan italialaisseuran kauden onnistumisen ratkaisee menestys Mestarien liigassa.

Juventus on tiistaina kovan paikan edessä Atletico Madridia vastaan. Juventus lähtee neljännesvälierien toiseen osaotteluun kotikentällään 0-2-tappioasemassa. Kotifanien toiveet lepäävät siinä, että Allegri pystyy kaivamaan hatustaan tarvittavat temput hankalassa tilanteessa.

– Mitä vaikeampaa on, sitä enemmän nautin siitä. Minä pidän siitä, että minun täytyy keksiä jotain uutta, Allegri sanoi Reutersille Juventuksen otettua perjantaina Serie A:ssa 4-1-voiton Udinesesta.

Vain yhdeksän joukkuetta on noussut Mestarien liigan jatkopeleissä kahden maalin tappion jälkeen jatkoon. Ensimmäisestä kertaa vierasjoukkueena sen teki Manchester United viime viikolla Paris St. Germainia vastaan.

2102 Atletico-Juventus 1-0


Allegrilla on myös kokoonpanohuolia tiistain otteluun, sillä laitapuolustajista Mattia De Sciglio on loukkaantuneena ja Alex Sandro pelikiellossa. Yksi vaihtoehto on siirtyä kolmen miehen topparilinjaan, jonka todennäköisesti muodostaisivat Martin Caceres, Leonardo Bonucci ja Giorgio Chiellini.

– Kolmen miehen linja on mahdollinen vaihtoehto. Mutta meidän pitää osata lukea peliä, sillä se voi kestää 120 minuuttia, Allegri totesi.

Juventus johtaa Serie A:ta 18 pisteen erolla Napoliin ja voi jo käytännössä juhlia kahdeksatta perättäistä mestaruuttaan. Allegri on valmentajana luotsannut Juventuksen neljään perättäiseen Italian tuplamestaruuteen.

Torinolaiset hankkivat viime kesänä supertähti Cristiano Ronaldon Real Madridista ja monet ovat sitä mieltä, että ainoastaan Mestarien liigan voitto kelpaa tältä kaudelta. Allegrin tilalle on viime aikoina huhuttu niin Manchester Cityn mestarivalmentajaa Pep Guardiolaa kuin entistä seuralegendaa Zinedine Zidanea. Allegri ainakin pyrkii kumoamaan väitteet, että vain Mestarien liigan voitto kelpaa.

– Mestarien liiga on aina ollut tavoite, mutta on väärin sanottu, että Juventuksen putoaminen olisi epäonnistuminen. Mielestäni se on naurettavaa. Kyse on vain jalkapallo-ottelusta. Jos menemme jatkoon, se on mahtavaa. Jos emme, yritämme uudestaan ensi vuonna, Allegri väittää.

Lue myös:

    Uusimmat