Tuomas Sammelvuon maajoukkuesopimus umpeutuu – Venäjältä vahvistus, mitä nyt tapahtuu

Tuomas Sammelvuo kertoo kokemuksistaan Venäjän maajoukkueen peräsimessä:"Kritiikki oli todella kovaa" 9:14
Tuomas Sammelvuo kertoi keväällä kokemuksistaan Venäjän maajoukkueen peräsimessä: "Kritiikki oli todella kovaa."

Tuomas Sammelvuon sopimus Venäjän lentopallomaajoukkueen peräsimessä umpeutuu kahden viikon päästä, 31. joulukuuta. Venäjän lentopalloliiton puheenjohtaja Stanislav Shevtshenko kuitenkin kertoo Sport-Expressille, että suomalaisen kanssa aiotaan neuvotella jatkosta. Hän myös uskoo vahvasti, että Sammelvuo jatkaa tehtävässään.

– Me uskomme, että Tuomaksella on suuri potentiaali, ja esiin noussut tilanne on lähinnä tekninen, Shevtshenko viittasi keskusteluun sopimuksen jatkamisesta.

Sammelvuo hyppäsi Venäjän maajoukkueen peräsimeen viime vuonna. Pesti toi heti kansainvälisen huippuliigan Volleyball Nations Leaguen mestaruuden. Myöhemmin syksyllä Sammelvuo valmensi Venäjän odotetusti Tokion olympiakisoihin, mutta vuoden lopussa EM-kisoissa tuli pettymys puolivälieriin jäämisen myötä.

Entinen Suomen maajoukkuevalmentaja on luotsannut Venäjällä myös seurajoukkueita: 2016–19 Kuzbass Kemerovoa ja kesästä 2019 lähtien Pietarin Zenitiä. Venäjän lentopalloliigassa neljäntenä olevan Pietarin Zenitin tulokset ovat olleet alavireisiä, mitä Sport-Express luonnehti "hiukan hälyttäväksi".

– Kysymyksiä on kyllä ilmassa. Uskon kuitenkin, että joukkue selviytyy ongelmiensa kanssa, Shevtshenko kommentoi.

Sport-Express uteli, onko Sammelvuohon ehdoton luottamus, päättyy Zenitin kausi kuinka tahansa.

– Kyllä. Hän tulee viemään joukkueen Tokioon, Shevtshenko ilmoitti.

Lue myös:

    Uusimmat