Tuomas Enbuske: Nykyvanhemmat hurskastelijoita ja itsensäkorostajia

Toimittaja Tuomas Enbuske kirjoittaa tuoreessa Vauva-lehden kolumnissaan, että nykyvanhemmista löytyy runsain mitoin itsensä korostajia, jotka paheksuvat toisia syystä jos toisestakin korostaakseen omaa hienouttaan.

Toimittaja Tuomas Enbuske sivaltaa nykyvanhempia tuoreessa Vauva-lehden kolumnissaan. Hänen mukaansa suomalaisista vanhemmista löytyy runsain määrin itseään korostavia hurskastelijoita ja toisten paheksujia.

– Kun kertoo kaikille, kuinka paljosta on luopunut oman lapsensa takia, voi osoittaa ympäristölle oman hienoutensa. Jos ei ole itse pystynyt tekemään merkittävää uraa, voi paheksua toisia “urakeskeisiä” vanhempia. Oikeasti monet tällaiset paheksujat vaihtaisivat laatuajan lastensa kanssa silmänräpäyksessä hyväpalkkaiseen duuniin, jos sellaista vain olisi tarjolla, Enbuske kirjoittaa kolumnissaan.

Alkoholi hurskastelijan suosikkiaihe?

Enbusken mukaan esimerkiksi alkoholinkäyttö, tupakoimattomuus ja työstä pois jättäytyminen ovat loistavia keinoja korostaa omaa paremmuuttaan.

– Tuttavani näki oluttölkin kädessäni, kun olin juuri saanut lapseni nukkumaan. Hän oli kauhuissaan. ”Kun me saimme lapsen, emme käyttäneet alkoholia puolisoni kanssa kolmeen vuoteen. Silloin ehti olla paremmin lapsen kanssa”. No onneksi olkoon vaan. Mitali tulee postissa. Enbuske sivaltaa kolumnissaan.

Etenkin alkoholinkäyttö on Enbusken mukaan hurskastelijoiden suosikkiaihe.

– Lasten sanotaan saavan huono esimerkin vanhemmiltaan. Varmasti näin onkin, mutta esimerkiksi omat vanhempani eivät käyttäneet lainkaan alkoholia kun olin pieni. En ole koskaan nähnyt äitiäni juovuksissa. Siitä huolimatta minusta tuli neuroottinen ja puolialkoholisoitunut toimittaja. Mistä ihmeestä se sitten tuli minuun?, Enbuske kysyy Vauva-lehden kolumnissa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja