Tuomari hylkäsi perheen anomuksen: 9-vuotias tyttö irrotettava elämää ylläpitävistä laitteista

0:28

Payton Summons, 9, sai rinnassa olevan kasvaimen aiheuttaman sydänkohtauksen. Amerikkalaisperhe saattaa nyt joutua irrottamaan tyttärensä elämää ylläpitävistä laitteista.

Amerikkalaisperhe saattaa joutua irrottamaan tyttärensä hengityskoneesta. Tuomari nimittäin hylkäsi perheen vetoomuksen, kertoo Fox 5.

Payton Summons, 9, sai sydänkohtauksen syyskuussa 2018. Kohtauksen aiheutti tytön rinnassa ollut kasvain. Kohtauksen jälkeen hänellä ei havaittu aivotoimintaa.

Lääkäreiden mukaan Summonsilla ei ole toivoa toipua, mutta perhe on eri mieltä.

Lääkäreiden mukaan lapsi on "aivokuollut"

Perhe on taistelut tyttärensä puolesta ja saikin oikeudelta luvan pitää hänet kiinni elämää ylläpitävissä laitteissa kahden viikon ajan, jotta heillä olisi aikaa löytää toinen sairaala huolehtimaan Summonsista.

20 laitosta kuitenkin kieltäytyi. Yksi ei vastannut pyyntöön.

Perhe anoi oikeudelta lisäaikaa lapselleen. Heidän mukaansa Summonsilla on "vahva syke ja mahdollisuus elämään". Jatkoaikaa ei kuitenkaan myönnetty. Lääkäreiden mukaan lapsi on aivokuollut ja hänet pitäisi irrottaa elämää ylläpitävistä koneista.

Väliaikainen lupa pitää Summons elossa vanhenee maanantaina 15.10.2018.

"Tämä pieni tyttö on jumissa täällä"

Vastaanotto uutiseen on jakautunut. Osa kommentoijista uskoo lääkäreitä, osa taas perhettä.

– Kamalaa, en usko, että tuomarilla pitäisi olla oikeutta tehdä tällaista päätöstä, ihmeparanemisia tapahtuu koko ajan ja on kulunut vain kuukausi, ShrylannStraitiff Johnson Martin kirjoittaa Facebookissa.

– Ei, ei silloin, kun potilas on aivokuollut. Kun aivot lakkaavat toimimasta, elämällä ei ole mitään mahdollisuutta. Tämä pieni tyttö on jumissa täällä. Hänen sielunsa ei voi poistua ruumiista, ennen kuin elämää ylläpitävät koneet sammutetaan, Margaret D'Antuono Bauch kirjoittaa ja toteaa, että vaikka päätös särkeekin sydämen, Summonsilla ei ole edellytyksiä elää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja