Tuntematon ihminen tekee hyviä tekoja pitääkseen Ronnien kuolleen vaimon muistoa yllä: ”En voi edes sanoin kuvailla, kuinka tärkeää tämä on minulle”

12:41
Saattohoidossa ihminen valmistautuu paitsi kuolemaan, myös elämään. Koivikko-kodin johtaja Riikka Koivisto kertoo, millainen on viimeiseksi jäävä joulu, ja onko siinä iloa.

Tuntematon henkilö tekee hyviä tekoja ihmisille, mutta antaa kunnian teoista erään miehen edesmenneelle vaimolle. 

Ronnie Lomonaco menetti vaimonsa Michelen äkillisesti kolme vuotta sitten. Ronnie asuu Drexel Hillin kaupungissa Pennsylvaniassa.

Nyt joku tuntematon ihminen tekee hänen vaimonsa nimissä hyviä tekoja ihmisille ympäri kaupunkia. Anonyyminä pysyttelevä henkilö on välittänyt Ronnielle viestin, että toimii näin kunnioittaakseen Ronnien vaimon muistoa.

Mystinen ”Michelen enkeli”

Ronnie kertoi ABC7 NY -uutiskanavalle saaneensa noin kuukausi sitten erikoisen tekstiviestin.

Tekstiviestissä sanottiin, että joku maksoi kahdelle ystävykselle heidän aamiaisensa.

– Minua kiitettiin aamupalasta. Olin hämilläni, ja ajattelin viestin tulleen vahingossa väärään numeroon.

Ronnie ei ensin vastannut viestiin. Muutaman päivän päästä Ronnie sai samasta numerosta uudestaan tekstiviestin, jossa kerrottiin hänen edesmenneen vaimonsa nimissä tehdystä kampanjasta. 

– Sain jälleen viestin. Viestissä kerrottiin kortista, jossa oli kuva vaimostani Michelestä. Kortissa luki, että joku tuntematon ihminen tekee hyviä tekoja vaimoni nimeen.

Kuluneen kuukauden aikana Ronnie on saanut kymmenen samankaltaista viestiä. Jokaisessa niissä puhutaan "Michelen enkeli" -nimisestä kampanjasta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

"Minulla ei ole aavistustakaan..."

Kampanjan on perustanut tuntematon ihminen. Sen tarkoituksena on jakaa hyvyyttä ympäri kaupunkia.

– Minulla ei ole aavistustakaan, keitä aamupalan syöneet ihmiset ovat. Tai kuka on kampanjan takana, sanoo Ronnie.

Kampanjassa anonyymi henkilö tekee hyviä tekoja kaupunkilaisille. Peräänsä henkilö jättää kortin, jossa kertoo teon idean. 

– Jos henkilö, joka antoi tämän kortin sinulle, teki päivästäsi paremman, voisitko soittaa tai laittaa tekstiviestin Ronnielle. Näin Ronnie tietää, että tapasit ”Michelen enkelin”, kortissa lukee.

"En voi puhua tästä liikuttumatta"

Ronnie kaipaa vaimoaan yhä jokainen päivä. 

– Oli täysin odottamatonta, että hän menehtyi. Hänen muistonsa ylläpitäminen on minulle erityisen tärkeää, joten, kun joku muu tekee niin… En voi edes puhua siitä liikuttumatta.

– En voi edes sanoin kuvailla, kuinka tärkeää tämä on minulle.

Ronnien mukaan hän ja Michele rakastuivat enisilmäyksellä. Pari meni nopeasti kihloihin ja vietti unelmahäänsä.

– Meillä oli kaunis häämatka. Neljä päivää sen jälkeen, kun olimme palanneet häämatkalta, vaimoni menehtyi odottamatta ja äkillisesti.

Ronnien vaimon kuolemasta on kulunut hiljattain kolme vuotta.

– Nämä ovat olleet vaikeat ja todella pitkät kolme vuotta, Ronnie kertoo.

– Uskon, että tässä kampanjassa on sanatonta kauneutta. Jos nämä tuntemattomat hyväntekijät haluavat kertoa minulle, keitä he ovat, olen varma, että he ilmoittavat itsestään. Mutta jos he haluavat pysyä anonyymeinä, uskon, että sekin on hyvä asia.

Lähteet: ABC7 NY, ABC6

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja