Tunnustus herätti hämmennystä – äiti kylpee yhä esiteini-ikäisten poikiensa kanssa: "En näe mitään syytä sille, että tämä olisi väärin"

2:45

Lauren kylpee edelleen 10- ja 11-vuotiaiden poikiensa kanssa.

Yllä olevalla videolla asiantuntija kertoo, miten vanhemman tulee toimia, jos lapsi yllättää vanhempansa intiimillä hetkellä.

Journalisti Lauren Libbert kylpee lastensa kanssa säännöllisesti. Nainen kertoi brittiläisessä This Morning -ohjelmassa, että on jatkanut kylpytraditiota nyt 10- ja 11-vuotiaiden poikiensa kanssa.

– Jos se sopii heille, kylvemme yhdessä ehkä kerran viikossa. Tämä ei ole lainkaan iso juttu taloudessamme. Tämä on jotakin, mitä olemme tehneet jo vuosia, ja se on jotakin hyvin nautittavaa, Libbert kuvasi Insider-lehden mukaan.

Hänen lapsuuskodissaankin alastomuus oli normaali asia.

– Itse kasvoin taloudessa, jossa tapasin panna jalkani kylpyveteen, kun äiti kylpi, Libbert kuvailee.

Hän saattoi jutella kiireiselle äidilleen, kun tällä oli aikaa kypeä.

– En tainnut edes huomata, että hän on alasti. Se oli vain ihana, rauhallinen, onnellinen paikka. En näe mitään syytä sille, että tämä olisi väärin. Mikä omissa kehoissamme on häpeällistä?


"Poikaparat"

Yleisö ja asiantuntijat kuitenkin ovat Libbertin kanssa eri mieltä. Ohjelman asiantuntijan mukaan yhteiskylpy voi olla nuorelle "hämmentävää", ja äiti-tytär-suhde on "aivan eri asia" kuin äidin ja pojan suhde. Juontajat puolestaan ihmettelivät, miksi asiaa täytyy "seksualisoida". 

Moni kommentoija huomauttaa, että jos isä kylpisi 11-vuotiaan tyttärensä kanssa, moni olisi täysin pöyristynyt ja epäilisi isää rikolliseksi.

– Poikaparat... "Ooo, näin äiskäsi televisiossa ja hän selitti kanssasi kylpemisestä", internet-aikana tuo seuraa ihmistä ikuisesti, Twitter-käyttäjä Carl Johnson kirjoitti.

"Äh, ei... 10 ja 11 on (iältään) aivan liian vanha, jotta voisit kylpeä lastesi kanssa! Henkilökohtaisesti pidän tätä hieman häiritsevänä". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Joskus lapsi sanoo 'iskä, laita vaatteet päälle'"

Lastenpsykologi Tovah Klein kertoi Insider-lehdelle, että moni vanhempi tuskailee sen kanssa, minkä ikäinen lapsi on "liian vanha" näkemään vanhempansa alastomana. Tarkkaa ikää ei ole, mutta Kleinin mukaan perheessä koetaan usein "luonnollinen käänne" asian suhteen.  Lapsi saattaa alkaa ymmärtää oman kehonsa ja kaivata yksityisyyttä ennen kuuden vuoden ikää.

Vuonna 2017 myös kahden lapsen äiti Stacey Solomon on saanut kuulla toimivansa väärin sen jälkeen, kun kuva heidän perheensä yhteisestä kylpyhetkestä alkoi levitä sosiaalisessa mediassa. Kuvassa Solomon kylpee 9-vuotiaan poikansa seurassa. 

– Joskus lapsi sanoo  "yök" tai "iskä, laita vaatteet päälle".

Kun lapsi alkaa osoittaa merkkejä yksityisyystoiveesta, vanhemman tulee kunnioittaa sitä. Samalla voidaan opetella sosiaalisia sääntöjä, kuten sitä, ettei julkisella paikalla olla ilman housuja.

Kleinin mukaan se, että lapsi ei vaadi yksityisyyttä, ei ole väärin tai vahingollista. Aivan tavallista se ei kuitenkaan ole.

– Mielestäni tämä riippuu perheestä. Mielestäni on epätavallista, että tietyn iän ohittaneet lapset – sanotaan, että (ikävuodet) 6 tai 7, ehkä 8 – olisivat täysin sinut asian kanssa. Mutta en sano, etteivätkö he joissain perheissä voisi olla.

Äiti on luvannut päättää kylpyperinteen

Libbert on luvannut päättää kylpyperinteen, jos lapset ilmaisevat, etteivät enää halua sitä.

– Jos vanhempi poikani päättää yhtäkkiä, ettei halua olla alasti minun läsnä ollessani, tai hän ei halua nähdä minua alasti, niin otan vihjeestä vaarin. Se riippuu hänestä. Mutta tällä hetkellä olemme kaikki hyvin onnellisia ja viihdymme hyvin.

Minkä ikäisen lapsen kanssa mielestäsi voi viel kylpeä? Kerro mielipiteesi:


Lähde: Shared.comStuff.co.nz, Twitter, Insider

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja