Mainos

Tulossa loistava mustikkakesä: Katso tästä paras aika keräämiseen

Tämän kesän mustikkasato näyttää viime vuoden tapaan lupaavalta.

Ennätyslukuihin ei korkeista odotuksista huolimatta kuitenkaan päästä.

Alkukesästä Metsäntutkimuslaitos ennusti, että mustikkasadosta saattaa tulla paras 15 vuoteen. Lämmin syksy ja talven paksu lumipeite olivat taanneet poikkeuksellisen runsaat kukinnat.

Pölyttäjiä ei kuitenkaan ollut tarvittavaan aikaan liikkeellä riittävästi.

– Ennusteen lasku ei siitä huolimatta ole katastrofaalinen. Mustikkaa on edelleen tulossa keskimääräistä enemmän, sanoo Kauko Salo Metsäntutkimuslaitokselta.

Etelässä paras mustikka-aika on ensi viikolla. Metsien reunoilta ja aurinkoisilta kasvupaikoilta voidaan kuitenkin noukkia ensimmäiset marjat piirakkaan jo nyt.

Keski-Suomessa metsään kannattaa suunnata heinäkuun 20. päivän tienoilla. Lapissa mustikka kypsyy täyteen makuunsa vasta elokuun puolella.

Sienikastikkeet kiehumaan

Hitaasti sulaneet lumet ja alkukesän sateet ovat vauhdittaneet sienten kasvua.

Sienisadosta ennustetaan runsasta, ja ensimmäiset keltavahverot, koivu- ja keltahaperot ja tatit ovat jo ilmestyneet metsiin.

– Viime vuonna tähän aikaan oli helteitä, jotka söivät sadon määrää. Nyt tämä viileä ja kostea sää on saanut sienet ilmestymään metsiin normaalia aikaisemmin, Kauko Salo sanoo.

Sienet ja varsinkin tatit ovat kuitenkin niin arvaamattomia, että tarkkoja tietoja sadon onnistumisesta saadaan vasta loppukesästä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.