Tulkki ja huippu-urheilija – kuninkaallisten puolisoilla yllättäviä ammatteja

Monella kuninkaalliseen sukuun naineella siniverisellä on myös siviiliammatti. Joukossa on esimerkiksi tulkki sekä huippu-urheilija.

Kun tavallinen kansalainen nai kuningassuvun jäsenen, saa entinen elämä usein jäädä.

Monella kuninkaalliseen sukuun avioliiton kautta liittyneellä on kuitenkin myös siviiliammatti takataskussa, vaikka uusien velvollisuuksien astuessa elämään sen toteuttamiseen ei enää jäisikään aikaa.

Prinssi Edwardin kanssa naimisiin mennyt herttuatar Sophie Wessex on ammatiltaan PR-ammattilainen. Lakia ja englantia lukenut nainen ehti ennen avioitumistaan työskennellä uransa parissa yli vuosikymmenen ajan.

Espanjan prinsessa Letizia puolestaan oli toimittaja. Nainen työskenteli useissa sanomalehdissä ennen avioitumistaan Asturian ruhtinas Felipen kanssa. Hän oli erikoistunut tv-toimittajan työhön ja raportoi useita suuria uutistapahtumia.

Monacon prinssi Albertin puoliso Charlene oli siviilissä menestynyt uimari. Naisella on tilillään iso kasa arvokisamitaleja, ja nainen tapasi myös Albertin uintiin liittyvässä tapahtumassa.

Ruotsin kruununprinsessa Victorian rakas prinssi Daniel oli ammatiltaan personal trainer. Mies myös omisti yrityksen, joka pyöritti kolmea kuntosalia Tukholman keskustassa.

Kuningatar Silvia puolestaan on ehtinyt toimia ennen kuningas Kaarle Kustaan kanssa avioitumistaan muun muassa lentoemäntänä ja ruotsin viittomakielen opettajana. Kuutta kieltä puhuva kuningatar on myös pätevä tulkki.

Tanskan prinssi Fredrikin puoliso, prinsessa Mary, työskenteli ennen kuninkaalliseen sukuun avioitumistaan mainosalalla. Hän ehti työskennellä urallaan jopa Microsoftille.

(MTV VIIHDE)

Lue myös:

    Uusimmat