Tulevat vanhemmat ruinasivat täysihoitoa naapurustolta nettisivustolla – somessa kuittaillaan: ”Mies ei ole varma, saako hän tarpeeksi unta voidakseen auttaa vaimoaan"

Isäkin voi imettää – yhdysvaltalaismies tukee sairasta vaimoaan 0:50
Tämä isä puolestaan osallistui jopa lapsensa imetykseen.

Tulevan isän erikoinen pyyntö herättää närää sosiaalisessa mediassa.

Monet ihmiset joutuvat pyytämään ruokalahjoituksia äärimmäisessä hädässä, mutta eräs Philadelphiassa asuva mies turvautui Meal Train -nettisivustoon valmistautuessaan ensimmäisen lapsensa syntymään. Meal Train -nettisivusto on tarkoitettu ateria-avun järjestämiseen esimerkiksi tilanteissa, joissa läheinen on sairastunut.

"Yksi asioista, joita pelkään eniten, on se, etten saa nukuttua juurikaan, enkä sen vuoksi ole parhaassa terässä tarjoamaan vaimolleni tukea, jota hän tarvitsee palautuessaan lapsen syntymästä", isä, Jim Burns, kirjoittaa sivustolla tulevan isyyden haasteista.

Odottavat vanhemmat eivät kuitenkaan pyydä naapurustoltaan mitään simppeliä ruoka-apua. Purkkiruokien sijaan he ovat listanneet sivustolle suosikkiruokiaan, aamiaiset, lounaat ja päivälliset, sekä linkit niiden resepteihin. Esimerkiksi päivällisideoiksi on listattu 11 erilaista vaihtoehtoa, kuten lammaslihapullat. Myös suosikkivälipalat on listattu.

Kiitostakaan ei välttämättä heru kasvotusten. Jim kehottaa kysymään tekstiviestitse ruoan tarpeesta, mutta huomauttaa, ettei ruokaa tuodessaan tarvitse käydä sisään.

"Jos tarvitsemme ruokaa, mutta emme halua häiriötekijöitä, laitan suuren, valkoisen kylmälaukun pihallemme", hän kertoo.

Jos ruokaa tuova henkilö pääsee kuitenkin sisään asti, hän saattaa joutua myös tiskipuuhiin tai koiraa ulkoiluttamaan.  

"Täysin muista maailmoista"

Tulevien vanhempien käsittämättömät odotukset lähtivät leviämään sosiaalisessa mediassa, kun kuvakappaukset jaettiin ensin naapurien kyttäämiseen tarkoitetulla Nextdoor-sivustolla, josta ne bongasi Bronxissa asuva 34-vuotias Jack Jokinen. Hämmästynyt mies julkaisi kuvakaappaukset Twitterissä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Ehkä... heillä on huono taloustilanne tai joku on kipeä, Jack kertoi New York Postille ensimmäisistä ajatuksistaan.

– Ei sitä koskaan tiedä, mitä ihmisten elämissä tapahtuu, hän pohtii.

Lopulta mies tuli kuitenkin siihen tulokseen, että pariskunnan pyyntö oli yksinkertaisesti käsittämätön.

– Minusta se on aivan liikaa ja täysin muista maailmoista. Ehkä siihen liittyy jokin isompi asia, josta emme tiedä, kuten terveysongelma, mutta noissa tapauksissa laitat tiedon siitä... vaikuttaa siltä, että aviomies ei ole valmistautunut ja hänen ensisijainen huolenaiheensa on hänen unensa. On paljon tapoja tehdä aterioita hyvin nopeasti, Jack toteaa.

"Yritin olla olematta negatiivinen, joten ajattelin, että kyseessä on sellainen "jos teet lasagnea liikaa, otamme sitä mielellämme". Se olisi hyvin kohtuullista täysin kohtuuttoman pyynnön sisällä. Mutta tuossa oli yli 30 tarkkaa ateriaa reseptien kera", Jack Jokinen ihmettelee.  Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Tee jotain ruokaa nyt"

Myös muut Twitter-käyttäjät kauhistelivat pariskunnan suorasukaista avunpyyntöä.

"He saavat lapsen, eivät kuole syöpään. Jonain päivänä todellisuus toivottavasti lyö näitä kahta kasvoihin", tylytti Andrea-niminen Twitter-käyttäjä.

"Hetkonen, vauva ei ole vielä edes syntynyt? Onko tämä totta? Tee jotain ruokaa nyt, ääliö-iskä", kehotti Kristin.

"Eli käytännössä mies ei ole varma, saako hän tarpeeksi unta voidakseen auttaa vaimoaan kodin askareissa, ja hän pyytää naapurustoa tekemään sen hänen puolestaan", kiteytti Allison.

"Olen vähän lannistunut reaktiosta"

New York Post otti yhteyttä apua pyytäneeseen Jim Burnsiin, jolle someraivo tuli yllätyksenä.

– Pyydän anteeksi, jos minut tulkittiin väärin – ja suoraan sanottuna olen hyvin yllättynyt ja vähän lannistunut reaktiosta. Jos he eivät ole kiinnostuneita, heidän ei tarvitse mennä sivustolle tai tehdä mitään. Tämä on maailma, jossa elämme.

Jimin avunpyyntö oli tarkoitettu lähinnä ystäville ja perheelle, mutta eräs naapuri on jo tarjonnut tukeaan.

Jack Jokinen puolestaan vitsailee, että kyseessä saattaa olla ennakkotapaus.

– Kun minun vaimoni tulee raskaaksi, saatan aloittaa tällaisen, mutta minä syön vain Yankee-stadionin sviiteissä. Jätä liput postilaatikkoon, mies vitsailee.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: New York Post, Yahoo

Lue myös:

    Uusimmat