Mainos

Tulevaisuuden hidastetöyssystä löytyy optinen illuusio – katso karmiva kuva!

Kanadan Vancouverissa on otettu käyttöön uusi tapa saada autoilijat tarkkaavaisiksi ja hidastamaan vauhtiaan tarpeeksi ajoissa. Hidasteena käytetään pientä tyttöä.

Tämä hidaste on kuitenkin optinen illuusio. Todellisuudessa kyseinen tyttölapsi, joka juoksee pallon perässä, on maalattu 2D-kuva jalkakäytävässä, kertoo blogs.discovermagazine.com.

Auton lähestyessä tämä venytetty kuvajainen tytöstä nousee maasta näyttäen elävältä lapselta kolmiulotteisena kuvana jo noin 30 metrin päästä. Kuva muuttuu vääristyneeksi 2D-kuvaksi auton tullessa tarpeeksi lähelle tuota maalattua kuvaa. Hidasteen suunnittelijat suunnittelivat kuvan niin, että nopeusrajoituksien mukaan 30 kilometrin tuntivauhtia ajavat autoilijat ennättävät pysähtyä ennen kuin osuvat pieneen tyttöön – eli hidasteeseen.

Voiko illuusiosta olla haittaa?

Paikalliset poliisit tutkivatkin "vääristyneen tytön" vaikutusta ajajiin. Säikähtävätkö ajajat 3D-lasta niin paljon, että tekevät äkkipysäytyksen tai ajavat karusti sivuun?

– Jos kuljettaja ei osaa reagoida asianmukaisesti tähän hidasteeseen, hänen ei tulisi edes ajaa, kommentoi David Duane BBCA:n liikenneturvallisuudesta CTV-uutisille.

Myös Philadelphiassa on käytetty samankaltaisia optisia illuusioita hidasteina, tosin pikku tytön sijasta piikkejä, jotka sojottavat ilmaa kohti.

Mitä mieltä sinä olet, toimisiko kyseinen illuusio täällä Suomessa?

Olisiko illuusiosta enemmän hyötyä vai haittaa?

MTV3/Helmi

Lähde: Blogs.discovermagazine.com

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.