Tulevaisuuden avaruusturistien ehdottomat matkakohteet Marsissa – maapallon nähtävyydet jäävät kääpiöiksi

4:29
Video: Tältä Marsin pinnalla näyttäisi

Mars tunnetaan suurien vastakohtien planeettana. Vaikka Mars on maapalloa pienempi, niin sieltä löytyy mm. aurinkokunnan korkein tulivuori ja kanjoni, jonka vieressä Grand Canyon vaikuttaisi suorastaan lyhyeltä.

Space.com-sivusto on listannut punaiselta planeetalta paikkoja, jotka saattavat tulla tulevaisuuden avaruusturisteille ehdottomiksi nähtävyyksiksi.

Tunnetuin Marsin nähtävyyksistä on aurinkokunnan suurin tulivuori, Olympus Mons. Järkälemäisen vuoren 25 kilometrin korkeus saa Mount Everestin näyttämään kääpiöltä rinnallaan. Tharsiksen alueella löytyy lisäksi myös muita valtavia tulivuoria tulevaisuuden avaruusturistien ihailtavaksi.

Valles Marineris on puolestaan Marsin suurin kanjoni. 3000 kilometriä pitkä kanjoni on noin neljä kertaa pidempi kuin Grand Canyon.

Myös Marsin jäiset napa-alueet saattavat nousta suosituiksi kohteiksi.

Marsin yhdeksi erikoisimmista paikoista luonnehdittu Medusae Fossae tunnetaan puolestaan erikoisista kivimuodostelmistaan, jotka ovat ilmeisesti tuliperäisyyden ja tuulten muovaamia pyöreitä kalliomuodostelmia. Ja ovatpahan jotkut epäilleet muodostelmien syntyneen jopa Ufon törmäyksen seurauksena.

Nähtävää siis naapuriplaneetallamme riittää. Haasteena onkin keksiä keinot, joilla matkaajat pääsevät elossa nähtävyyksiä ihastelemaan ja mieluusti myös turvallisesti takaisin kotiin.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja