Mainos

Tuleeko Trump Towerista uusi turistivetonaula? Trumpilla pilvenpiirtäjässään huippukallis penthouse

Siinä se seisoo, Manhattanin Viidennellä Avenuella. 200 metriä lasia, kuparia, marmoria, putiikkeja ja luksusasuntoja. On melko varmaa, että pilvenpiirtäjä kerää nykyistä enemmän uteliaita. Trump Tower.

Yläkerroksista näkyy niin Keskuspuisto kuin Hudson-joki. Maisemaa ihailevat, kun ehtivät, ainakin Donald ja Melania Trump perheineen – ennen muuttoa Valkoiseen taloon. 

Tuleva presidentti, miljardööri Donald Trump rakennutti nimeään kantavan pilvenpiirtäjän Manhattanille 1970-80-lukujen taitteessa. Osin särmikkään julkisivun omaavan rakennuksen avajaiset olivat marraskuussa 1983.

Sadan miljoonan asunto

Trump Towerissa on liikkeitä ja kahviloita sisältävän julkisen korkean aulatilan lisäksi niin toimistoja kuin asuntojakin.

Hulppein asunnoista kuuluu Donald Trumpille. Se on 66. kerroksessa sijaitseva, kolmeen tasoon rakennettu penthouse. Asunnon arvoksi on arvioitu noin sata miljoonaa dollaria.

Mallia aurinkokuninkaalta

Itse päämies ei ole pihistellyt New Yorkin -kotinsa sisutuksessa.

Sen on suunnitellut Angelo Donghia. Mallia tyyliin hän otti Ranskan aurinkokuninkaalta Ludvig XIV:ltä ja Versaillesista. Runsaasti kultausta, kattofreskoja, kiiltävää marmoria, koristeita ja krumeluureja. Trumpin toimisto sijaitsee muutamakymmentä kerrosta alempana. 

Asujia Michael Jacksonista Ronaldoon

Miljardöörin kampanjatoimisto sijaitsi Trump Towerissa. Siellä siivotaan tavarat pois, mutta rakennus ei jää tyhjäksi.

Trump Towerissa on asunut tai asuu muun muassa jalkapallotähti Ronaldo, näyttelijä Bruce WillisMichael Jackson, säveltäjä Andrew Lloyd-Webber ja Haitin entinen diktaattori Jean-Claude "Baby Doc" Duvalier

Diilin paikka

Rakennuksessa myös kuvattiin Trumpin vetämä, kisaajien bisnesosaamista mittaava Diili-ohjelma. Rakennusta hallinnoi Trumpin yhtiöitä ja sijoituksia hoitava Trump Organization, ja pilvenpiirtäjän omistaa asunto-osakeyhtiö. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.