"Tulee turpaan kunnolla" – pyöräilijöitä piinannut sarjaraivoaja sylki naamalle ja kylvi uhkauksia: tuomittiin ehdolliseen vankeuteen ja sakkoihin

Katuraivo leimahti – autoilija taklasi pyöräilijän nurin Bulevardilla 1:35
Katuraivo leimahti: autoilija taklasi pyöräilijän nurin Bulevardilla loppuvuodesta 2018. Video ei liity uutisoituun tuomioon.

Pääkaupunkiseudulla toistuvasti pyöräilijöitä piinannut 1972 syntynyt mies on tänään saanut tuomion Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudesta.

Miestä syytettiin muun muassa lukuisista pahoinpitelyistä ja laittomista uhkailuista. Hän kiisti syytteet valtaosin.

Toissavuoden tammikuussa mies oli tarrannut kiinni ohi polkevan pyöräilijän olkapäästä. Syytetty oli suivaantunut siitä, ettei pyöräilijä ollut huomannut iäkkäämpää tienkäyttäjää, joka oli siirtymässä suojatieltä jalkakäytävälle.

Kun uhri pääsi lipeämään tilanteesta, syytetty kiilasi uhrin reitille omalla pyörällään.

Syytetty ehdotteli "matsia" ja visioi, kuinka "tulee turpaan kunnolla".

Lopuksi häirikkö polkaisi uhrinsa ohi ja läimäytti häntä naamaan sillä seurauksella, että uhrin silmälasit hajosivat.

Uhri kaatui kovasta vauhdista

Toinen uhri törmäsi mieheen Helsingin Pasilassa liikennevaloissa. Syytetty oli häirinnyt uhrinsa ajoa ja tiedustellut sen jälkeen "etkö osaa ajaa".

Uhri pysytteli tyynenä ja jatkoi matkaansa.

Alikulkutunnelissa syytetty polki uhrinsa rinnalle, tarrasi käteen ja veti hänet kumoon. Uhri ajoi arvionsa mukaan noin kahtakymppiä tapahtumahetkellä. Kaatumisen jälkeen mies koki olonsa sekavaksi. Hänen niskansa ja selkänsä kipeytyivät kaatumisessa.

Syytetty oli uhkaillut uhria väkivallalla ja kertonut harrastavansa kamppailulajeja.

Hän viimeisteli tekonsa potkaisemalla uhrin pyörän ajokelvottomaan kuntoon.

Ohitus kuumensi tunteet

Kolmas uhri sai tuta häirikön raivon niin ikään ohituksesta johtuvasta mielipahasta. Mies tarrasi uhria rinnuksista niin että paita repesi.

Syytetty oli uhitellut uhrilleen sanapareilla "mennään metsään" ja "rillit seinälle". Lisäksi hän oli todennut uhrilleen, kuinka "he tulevat vielä tapaamaan".

Neljäs uhri oli autoilija. Työmatkalla ollut mies oli huomannut sivupeilistä, kuinka syytetty polki pyörällään auton rinnalle ja löi sivuikkunaan. Mies oli suivaantunut väistämisvelvollisuuteen liittyvästä seikasta. 

Tilanne äityi siihen, että syytetty sylki autoilijaa kasvoihin. Välikohtaus tallentui myös videolle. Tallenteelta kuuluuu , kuinka pyöräilijä ärjyi "lähe tappeleen" ja "vedän turpaan". 

Mies tuomittiin 60 päivän ehdolliseen vankeuteen kolmesta pahoinpitelystä, yhdestä lievästä pahoinpitelystä, lievästä vahingonteosta ja kahdesta laittomasta uhkauksesta.

Rikokset ajoittuivat tammikuun 2018 ja maaliskuun 2019 väliselle ajalle. Hänet määrättiin maksamaan erilaisia korvauksia uhreilleen noin 2000 euroa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen

Lue myös:

    Uusimmat