Tuhannet kärysivät liikenteessä poliisin tehostetussa nopeusvalvonnassa – mielessä on yhä koulujen alkamisen aikaan saadut synkät tulokset: ”Kyllä siellä luvattoman paljon tulee ylinopeuksia”

Poliisi valvoi vuorokauden ajan liikennettä tehostetusti ympäri Suomen. Nopeusvalvontaa tehtiin eilisaamusta lähtien. Eniten ylinopeuksia kirjattiin aamuvarhaisella työmatkaliikenteessä.

Ylinopeudesta kärysi yhteensä noin 4600 autoilijaa, joista 90 tapauksessa poliisi puhuu korkeasta ylinopeudesta. Tällöin nopeus on yli 30 km tunnissa enemmän, kuin alueella vallitseva nopeusrajoitus.

Aamulla kaasujalka on raskain.

– Aamulla oli noin tuhat tapausta kuuden ja kahdeksan välillä. Silloin ovat kiireiset työhön menijät liikenteessä. Paluuliikenteessä on sitten rauhallisempaa – ilmeisesti kotiin meno ei enää houkuta niin paljon, sanoo poliisitarkastaja Heikki Ihalainen poliisihallituksesta.

Poliisi valvoi koulujen alkamisen aikaan tehostetusti liikennettä ympäri Suomea. Tulokset olivat huolestuttavia.

– Kyllä siellä ihan luvattoman paljon tulee ylinopeuksia. Jotenkin se tuntuu turhauttavalta, että tieto ei mene perille: nämä elävät varoitusmerkit liikenteessä. Kukaan ei halua, että koululainen tai päiväkotilainen jää auton alle. Sitten on myöhäistä katua, kun se on tapahtunut, Ihalainen sanoo.

Poliisilla on omat terveisensä kiirehtijöille.

– Nopeuksia pitää saada alaspäin varsinkin koulujen ja päiväkotien läheisyydessä. Lapset eivät välttämättä mene aina ihan tarkasti sääntöjen mukaan. Olisi todella ikävää, jos joku siellä jäisi auton alle.


Lue myös:

    Uusimmat