Mainos

TTK:ssa nähdään Fazerin Siniselle räätälöity avausnumero – näin kiltteyttä voi ilmentää tanssilla

Tanssii Tähtien Kanssa -suosikkiohjelman viidennessä jaksossa nähdään Fazerin Sinisen juhlavuoden kunniaksi tehty, kiltteyden ilosanomaa julistava tanssi.

Kiltteys on yksinkertainen sana, jonka tietävät kaikki. Pienellä sanalla on suuri merkitys. Käytännössä kiltteys voi olla hyväsydämisyyttä, anteliaisuutta tai kauniita sanoja. Se voi olla halaus tiukassa paikassa, oven avaaminen tuntemattomalle, rohkaiseva katse, paikan antaminen ruuhkaisessa bussissa tai pyytämättä tarjottu pala suklaata – osoitus siitä, että toinen on arvokas.

100-vuotisjuhlansa kunniaksi Fazerin Sininen kannustaa kaikkia pieniin kiltteihin tekoihin, joilla voi tuoda elämään pienen palan hyvää.

Juhlan kunniaksi kiltteyden teema on mukana myös Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa. Sunnuntaina 25. syyskuuta esitettävän jakson avausnumerossa kaikki kaudelta tutut 11 tanssinopettajaa esittävät Fazerin Siniselle räätälöidyn, kiltteydestä inspiraationsa saaneen tanssiesityksen.

Vakiotansseja ja lähimmäisenrakkautta

Numeron koreografiasta vastaavalle Sirpa Suutari-Jääskölle kiltteyttä voivat olla esimerkiksi pienet huomionosoitukset. Hän kertoo, että kiltteyttä sekä sen aikaansaamia tunteita voi ilmentää myös tanssin keinoin. TTK-avausnumero yhdistääkin kiltteyttä sekä suosittuja vakiotansseja tangoa, quickstepiä sekä foxtrotia Sami Pitkämäen orkesterin sekä upean jousikvartetin säestämänä.

– Koreografian keskiössä on lähimmäisenrakkaus. Kiltteyden eleitä nähdään erilaisissa tanssillisissa liikkeissä, fysiikan sekä rytmityksen keinoin, Suutari-Jääskö kertoo.

Fazerin Sinisen sävymaailmaa sekä brändiä mukailevilla lavasteilla sekä valaistuksella tanssin iloa hehkuvan numeron tarina sijoittuu art deco -henkiseen, upealla kristallikruunulla koristeltuun tanssisaliin.

– Fazerin sinistä ja kultaa nähdään myös puvustuksesssa. Olen esityksestä innoissani, ja tätä numeroa on ollut todella mielenkiintoista tehdä, Suutari-Jääskö sanoo.

Kiltteyttä TTK-kulisseissa

Avaustanssin lisäksi kiltteys näkyy TTK-tuotannossa monin eri tavoin. Ohjelman show directorina työskentelevä Suutari-Jääskö pääsee todistamaan tähtioppilaiden ja tanssinopettajien toisiaan kohtaan osoittamaa kiltteyttä päivittäin myös kulisseissa.

Hän kertoo opettaja-oppilasparien huomioivan toisiaan ja kanssakilpailijoitaan muun muassa tuomalla tanssitreeneihin herkkuja tai lausumalla kannustavia sanoja toisilleen.

– Pareja on aivan ihana seurata. Pieniä kiltteyden tekoja on helppo toteuttaa, mutta niistä tulee toisille valtavasti hyvää mieltä, hän sanoo.

Fazerin Sininen haastaa kaikki mukaan lisäämään hyvää elämään tekemällä pieniä kiltteyden tekoja. Ideoita niihin löydät Fazerin Sinisen kääreen sisältä.

Katso Fazerin Siniselle räätälöity, kiltteyden ja tanssin ilosanomaa julistava Tanssii Tähtien Kanssa -avausnumero MTV Katsomosta.

Kiltteydestä hyvää

  • Tiesitkö että ilman kiltteyttä, ei olisi Fazerin Sinistä? 
  • 100 vuotta sitten perhe Fazer sai kiitoksena ystävänpalveluksesta reseptin, josta syntyi rakastettu Fazerin Sininen. 
  • Tutkimusten mukaan hyväntahtoisten tekojen tekeminen edistää myös niiden tekijän hyvinvointia. 
  • Fazerin tutkimuksessa 60 % suomalaisista ja 69% 18-24-vuotiaista nuorista koki kiltteyden merkityksen korostuneen tässä ajassa. 


Lue myös:

    Uusimmat