Mainos

TS: Kaupunki helpotti pysäköintiä keskustassa – nyt autoilijoita harmittaa: "Tämä on ihan perseestä"

1:28
Vantaalaisella huoltoasemalla tankkaamisesta huolehtii robotti.

Pysäköinnin muuttaminen ilmaiseksi Turun keskustassa ei saa kannatusta ainakaan kaikilta autoilijoilta, kertoo Turun Sanomat. Paikat ovat olleet kortilla, kun samat autot seisovat ruuduissa jopa päiviä.

Turun kaupunki päätti tukea kaupungin keskustan kauppiaita tekemällä pysäköinnistä ilmaista arkisin kello 14:n jälkeen. Lauantaisin pysäköidä saa ilmaiseksi koko päivän.

Turun Sanomien mukaan toriparkin rakennustyöt ovat haitanneet liikennettä keskustassa, minkä lisäksi moni parkkipaikka on ollut työmaan vuoksi pois käytöstä.

Pysäköintipaikkojen muuttaminen maksuttomiksi on kuitenkin johtanut siihen, että vapaita paikkoja ei ole juurikaan tarjolla. 

– Tämä on ihan perseestä. Ei täällä ole missään vapaita parkkipaikkoja, kun samat autot makaavat ruuduissa koko viikonlopun, Turun Sanomien haastattelema Mirjami Aaltonen tuskailee.

Parisenkymmentä minuuttia vapaata parkkipaikkaa etsinyt Miradise Rama on samoilla linjoilla Aaltosen kanssa. Hän kokee, että keskustassa vallitsee nyt kaaos.

Turun kaupungin pysäköinninvalvonnan valvontakoordinaattori Teemu Peltonen kertoo Turun Sanomille, että kaupunki on saanut joitain negatiivisia palautteita maksuttomasta ja aikarajoittamattomasta lauantaipysäköinnistä.

Peltosen mukaan ilmaisessa pysäköinnissä ei ole aikarajaa, koska kaupungilla ei ole resursseja valvoa rajoitusten noudattamista. Moni autoilija kävisi vain siirtämässä pysäköidyn autonsa parkkikiekkoa, ja tämän todentaminen veisi pysäköinninvalvojalta paljon aikaa.

– Normaaleja maksullisia paikkoja valvoja pystyy tarkistamaan noin 60 autoa tunnissa. Jos pitää varmistaa, onko auto liikkunut, niin valvoja ehtii tarkistamaan 10–20 autoa tunnissa, Peltonen sanoo Turun Sanomille.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja