TS: Autot seisseet kävelykadulla jo viikkoja – Turun parkkipirkot voimattomia

Luvattomasti Turun kävelykadulle pysäköidyt autot ovat aiheuttaneet paheksuvia katseita jo pari viikkoa. Turun Sanomat huomasi, että yhtään sakkolappua ei kuitenkaan ole jaettu.

Turun Sanomat uutisoi perjantaiaamuna Turun Yliopistonkadun kävelykadulle parkkiin jätetyistä autoista, jotka ovat onnistuneet välttelemään pysäköintisakkoja jo muutaman viikon ajan.

Koska autot ovat asunto-osakeyhtiön tontilla, ei kaupungin pysäköinninvalvoja voi johtavan pysäköinnintarkastaja Mirka Katreen mukaan asialle mitään.

– Sen voin sanoa, että ne autot eivät ole siinä luvallisesti, mutta se on taloyhtiön asia, haluaako se autojen olevan siinä vai ei, sanoi Katre Turun Sanomille.

Isännöitsijä Pertti Satopää kuuli pysäköidyistä autoista vasta TS:n puhelinsoiton myötä.

– Me luovutimme tämän alueen kaupungin yleiseen käyttöön silloin kun kävelykadun alle rakennettiin katulämmitys. Ilmeisesti pysäköinninvalvonta ei tiedä, että alue on luovutettu kaupungin yleiseen käyttöön, Satopää kertoi Turun Sanomille.

Taloyhtiö ei Satopään mukaan ole antanut kenellekään lupaa pysäköidä autojaan Turun kävelykadulle.

MTV Autot tavoitti Katreen perjantaiaamuna. Sakkoja ei vieläkään ole jaettu, mutta Katre totesi paikalta löytyneen vain kaksi autoa perjantaiaamuna.

– Ilmeisesti lehtijuttu on tavoittanut autoilijat, Katre pohtii.

Katreen mukaan isännöitsijän kanssa on nyt sovittu, että asian käsittelyä jatketaan ensi viikolla. Nähtäväksi jää, kuinka villinä meno Turussa jatkuu.

***

Parkkipaikalla piilee monta vaaraa – tiedätkö, kuka väistää ja ketä? 4:12

Lue myös:

    Uusimmat