Trumpin hampaisiin joutunut Jessikka Aro sai kutsun Joe Bidenilta – MTV haastatteli suomalaistoimittajaa huippukokouksen tunnelmista

Trumpin hampaisiin joutunut toimittaja Jessikka Aro sai kutsun Joe Bidenilta:"Luulin aluksi huijaukseksi" 4:33
Trumpin hampaisiin joutunut toimittaja Jessikka Aro sai kutsun Joe Bidenilta: "Luulin aluksi huijaukseksi"

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden järjesti perjantaina virtuaalisen huippukokouksen, jossa keskusteltiin demokratian tilasta. Kutsun sai myös suomalaistoimittaja Jessikka Aro.

Aro kertoo MTV:lle yllättyneensä, kun sähköpostiin tuli viesti Valkoisesta talosta.

Taustalla kummitteli vuoden 2019 tapahtumat, kun häneltä evättiin International Women of Courage -ihmisoikeuspalkinto. Yhdysvaltain ulkoministeriön sisäisestä selvityksestä kävi myöhemmin ilmi, että perumisen syynä olivat Aron tviitit, joissa hän oli kritisoinut silloista presidenttiä Donald Trumpia

Perjantain kokoukseen Aro kuitenkin pääsi osallistumaan. Aron mukaan kokouksessa keskusteltiin muun muassa ihmisoikeuksista ja sananvapaudesta. Vieraana oli valtionjohtajia, toimittajia ja kansalaisjärjestöjä.

Omassa puheenvuorossaan Aro korosti lehdistönvapauden merkitystä ja sen tarkkailemisen tärkeyttä.

Bidenin demokratiakokous on myös herättänyt joissain maissa närkästystä, sillä esimerkiksi Kiinaa tai Venäjää ei kutsuttu mukaan.

Aron mielestä kokous toi esiin sitä, että Bidenin aikana Yhdysvallat yrittää ottaa takaisin rooliaan kansainvälisen demokratian puolustajana.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta Jessikka Aron haastattelu kokonaisuudessaan Bidenin kokouksen jälkitunnelmista.

Lue myös:

    Uusimmat