Trump uskoo Kuuban olevan mysteeristen äänihyökkäysten takana – yli 20 lähetystön työntekijää saanut vammoja

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on sanonut, että hän uskoo Kuuban olevan Yhdysvaltain Havannan-lähetystön henkilökuntaa vastaan tehtyjen erikoisten äänihyökkäyksien takana, kertoo muun muassa uutiskanava CNN. Trump kommentoi asiaa pitämässään lehdistötilaisuudessa Washingtonissa.

Yhdysvallat ei ole aiemmin suoraan syyttänyt Kuubaa hyökkäyksistä. Viime viikolla Yhdysvallat kuitenkin syytti Kuubaa leväperäisyydestä äänihyökkäysten estämisessä.

Asiaa viime viikolla kommentoinut Valkoisen talon kansliapäällikkö John Kelly sanoi Yhdysvaltojen uskovan, että Kuuba voisi estää hyökkäykset. Yhdysvallat on aiemmin myös sanonut, että Kuuba on vastuussa maaperällään työskentelevien diplomaattien terveydestä.

USA:n mukaan yli 20 lähetystön työntekijää sai vammoja

Yhdysvaltalaisviranomaiset uskovat, että sen Havannan-lähetystön henkilökuntaa vastaan on hyökätty salaa jonkinlaisella äänilaitteella, joka lähettää ääniaaltoja taajuuksilla, joita ihminen ei pysty kuulemaan.

Yhdysvaltain mukaan ainakin 22 lähetystön työntekijää tai heidän perheenjäsentään on saanut vammoja hyökkäyksissä. Vammat vaihtelivat kuulovaurioista unettomuuteen ja vakavaan uupumukseen.

Yhdysvallat veti hyökkäyksien vuoksi yli puolet henkilöstöstään pois lähetystöstä ja karkotti 15 kuubalaisdiplomaattia Yhdysvalloista.

Maiden väliset diplomaattisuhteet palautettiin pari vuotta sitten Barack Obaman presidenttikaudella.

 

Lue myös:

    Uusimmat