Trump halusi laskea lääkkeiden hintaa helpottamalla niiden maahantuontia – Kanada säikähti lääkepulaa ja julisti vientikiellon osalle lääkkeistä

Kanada ilmoitti lauantaina kieltävänsä joidenkin lääkkeiden viennin maasta vastauksena Yhdysvaltain suunnitelmiin tuoda lääkkeitä pohjoisnaapurinsa puolelta. Kiellot kohdistuvat lääkkeisiin, jotka ovat jo vähissä tai joiden uskotaan käyvän vähiin lähiaikoina.

Kanadan vientikielto tuli maan terveysministeriön mukaan voimaan jo perjantaina. Ministeriön mukaan kiellon tavoitteena on suojella Kanadan lääkevarastoja massavienniltä, joka voisi pahentaa lääkepulaa oman maan rajojen sisällä.

Yhdysvalloissa lääkkeiden maahantuontia helpottavaa suunnitelmaa on kehitellyt väistyvä presidentti Donald Trump. Maanantaina voimaan tulevat muutokset mahdollistaisivat sen, että apteekit ja jälleenmyyjät voisivat tuoda isoja määriä reseptilääkkeitä Kanadasta.

Trumpin suunnitelman tavoitteena on laskea lääkkeiden hintaa yhdysvaltalaisille. Reseptilääkkeet ovat usein halvempia Kanadassa kuin Yhdysvalloissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja