Trump ei sulje pois sotilaallisia toimia Venezuelassa – "Venezuela on sekamelska"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei poissulje sotilaallisia toimia Venezuelassa.

Asiaa toimittajille New Jerseyssä kommentoinut Trump sanoi, että Yhdysvalloilla on monia vaihtoehtoja Venezuelan suhteen. Yksi näistä vaihtoehdoista on presidentin mukaan sotilaalliset toimet.

– Meillä on joukkoja joka puolella maailmaa erittäin kaukaisissa paikoissa. Venezuela ei ole kovin kaukana ja ihmiset siellä kärsivät ja kuolevat, Trump sanoi.

Presidentin mukaan Venezuelan tilanne oli yksi asioista, joista hän keskusteli perjantaina kokouksessa ulkoministeri Rex Tillersonin ja Yhdysvaltain YK-lähettiläs Nikki Haleyn kanssa.

– Venezuela on sekamelska. Se on erittäin vaarallinen sekamelska ja erittäin surullinen tilanne, Trump sanoi.

Yhdysvaltain puolustusministeriön edustajan mukaan Pentagon ei ole vastaanottanut käskyjä Venezuelaan liittyen.

Venezuela: Hulluutta

Venezuelan puolustusministerin Vladimir Padrinon mukaan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin lausunto sotilaallisten toimien mahdollisuudesta Venezuelassa on hulluutta.

Padrino kommentoi asiaa televisiolähetyksessä joitakin tunteja sen jälkeen, kun Trump oli sanonut, että Venezuelan poliittisen kriisin suhteen on olemassa monia vaihtoehtoja, joista yksi on tarvittaessa sotilaalliset toimet.

Venezuelassa useita kuukausia jatkuneissa levottomuuksissa on kuollut yli sata ihmistä ja lukuisia on loukkaantunut.

Viime viikolla maassa aloitti toimintansa 545-jäseninen edustajisto, jonka on määrä muuttaa maan perustuslakia. Opposition mielestä presidentti Nicolas Maduro pyrkii perustuslakia muokkaamalla vankistamaan omaa asemaansa.

Trump on puolestaan muun muassa kutsunut Maduroa diktaattoriksi ja Yhdysvallat on määrännyt Venezuelalle pakotteita Maduron toimien takia. Yhdysvallat on asettanut pakotteita sekä Madurolle että toimintansa aloittaneelle edustajistolle.

Lue myös:

    Uusimmat