Trendikäs maalaus syntyy valokuvasta

Sopiiko kotisi seinälle öljymaalaus vai moderni taideteos, jonka aiheena voit olla vaikka sinä itse? Upea taulu syntyy omasta valokuvasta!

Reija Forssin käsissä valokuvista syntyy upeita maalauksia. 27-vuotias suunnittelija maalaa muotokuvia suoraan valokuvista. Forss kertoo rakastavansa vahvoja värejä ja selkeitä esittäviä töitä. Tästä innostuneena taiteilijan tekniikka alkoi kehittyä.

– Pohdin millainen muotokuvataide sopii nykyaikaiseen skandinaaviseen ja nuorekkaaseen kotiin perinteisen öljyvärimuotokuvan tilalle. Tietysti kaikki tämä lähti suureksi osin omista mieltymyksistä. Idolini taiteen maailmasta on aina ollut Andy Warhol ja pop art -tyylisuunta.

Forssin harrastukset pyörivät jo lapsuudessa ja nuoruudessa kuvataiteen parissa.

– En voi sanoa koska olisin aloittanut maalaamisen, sillä olen tehnyt sitä koko elämäni ajan. Muutama vuosi sitten pidin taukoa viikoittaisesta maalaamisesta, mutta innostuin siitä toden teolla jälleen kolme vuotta sitten.

Forssin asiakkaat ovat innostuneet mahdollisuudesta saada kotiin oma muotokuva, joka ei ole aivan perinteisemmästä päästä.

– Maalaus tehdään kuten mikä tahansa muotokuvamaalaus. Asiakas toimittaa taulun kohteesta kuvia joko sähköisesti tai paperikuvina. Taulu hahmotellaan canvakselle ja maalataan väri kerrallaan. Taiteilijan jännittävimpiä hetkiä on tarkastella taulua aika ajoin pidemmän matkan päästä ja nähdä toimiiko työ niin kuin sen täytyy, Forss kertoo.

Häälahjaksi tai synttärisankarille

Forssin mukaan tilaustaulu lahjaideana on vielä melko uusi. Kyselyjä töistä tulee kuitenkin jatkuvasti enemmän. Tauluja tilaavat usein hääparit tai -vieraat, jotka tahtovat muistaa rakkaitaan upealla lahjalla.

– Taulu on hyvin persoonallinen ja uniikki lahja, jota hääparit osaavat todella arvostaa. On ihanaa saada palautetta häiden jälkeen asiakkailta, kuinka liikuttuneita ja otettuja tuoreet aviopuolisot ovat olleet lahjasta. Nykyään kun pareilla on jo lähes kaikkea ja juhlaan sopivaa lahjaa on vaikea keksiä.

Tilaustaulun voi antaa myös lahjakorttina ja toteuttaa jälkikäteen niin että hääpari voi itse valita kuvat, joista maalaus luodaan.

– Usein taulun tilaajat ovat häävieraita, jotka ovat yhdessä halunneet antaa lahjaksi jotain ikimuistoista, mutta kuitenkin jotain sellaista mikä ei ole pelkkää materiaa.

Forssin mukaan tyypillisin taulutilaaja arvostaa juuri modernia tekniikkaa ja tyylikästä kokonaisuutta. Tilaaja pääsee myös itse vaikuttamaan maalaukseen luomiseen ja lopputulokseen.

Pariskunnat voivat esimerkiksi lähettää molemmista eri kuvat, jotka Forss yhdistää samaan tauluun. Näin saadaan ikuistettua omalle persoonalle tyypillinen ilme.

– Suunnittelemme asiakkaan kanssa värimaailman ja mikäli kyseessä on pop art -tyylinen taulu, päätämme sen yksityiskohdista yhdessä.

Teosten hinta määrittyy aiheen, canvaksen koon, värien ja työteliäisyyden mukaan. Kysytyin koko on 100 cm x 100 cm.

Vaikka Forssin taulujen aiheet vaihtelevat pop-maailman tähdistä suomalaisiin hääpareihin, taiteilija kertoo nauttivansa jokaisen taulun luomisesta yhtä paljon.

– On ihana maalata iloisia, luonnollisia ja nauravaisia ihmisiä! Olen maalannut pop art -tekniikalla tauluja myös perheiden lapsista ja jopa lemmikkikoirista.

MTV3 Helmi

Kuvat: Reija Forss

Lisätietoja: http://reyform.kuvat.fi

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja