Tre Kronorin MM-fiasko johti nopeasti potkupuheisiin – Ruotsin luotsi Johan Garpenlöv perääntyi: "En tee päätöksiä"

Jätte fiasko! Se on toteamus, joka kuvastaa Ruotsin turnausta jääkiekon MM-kisoissa Latviassa. Ruotsi jäi ensimmäistä kertaa ikinä miesten turnauksessa puolivälierävaiheen ulkopuolelle, kun se ei pystynyt voittamaan Venäjää maanantain ottelussa. Ruotsin median kritiikki on kohdistunut vahvasti maan päävalmentajaan Johan Garpelöviin, joka on nyt potkupuheiden kohteena.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Itävalta to 16.5. klo 17.20. Studio käyntiin jo klo 16.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Ruotsi oli pakko voittaa kaikki loput ottelunsa kolmen tappion jäljiltä. Näistä kaksi tulivat jo alkulohkon alussa, kun Ruotsi hävisi välittömästi Tanskalle ja Valko-Venäjälle.

– Ne pelit satuttivat meitä. Erityisesti Valko-Venäjä-ottelu. Meidän olisi pitänyt voittaa se peli. Mutta emme voittaneet. Se oli paha juttu koko turnausta ajatellen, Ruotsin päävalmentaja Garpenlöv totesi maanantaina, ison pettymyksen jälkeen.

Garpenlöv oli hyvin tietoinen siitä, että Ruotsi jäi ensimmäistä kertaa koskaan MM-kisojen puolivälierävaiheen ulkopuolelle. Ruotsi oli ollut joka kerta jatkossa siitä lähtien, kun MM-kisoissa otettiin käyttöön pudotuspelit vuonna 1992.

– Tämä on paha epäonnistuminen niin minulle päävalmentajana kuin meille kiekkomaana. Emme tietenkään ole iloisia tuloksesta. Mutta se on mitä se on. Emme voi muuttaa jälkikäteen mitään, Garpenlöv kuittasi.

Ruotsi oli maanantaina pitkään 1–0-johdossa Venäjän olympiaurheilijoita vastaan. Venäjä nousi takaa rinnalle ja ohi kahden vaihdon sisällä. Victor Olofsson tasoitti, minkä myötä ottelu eteni jatkoajalle ja lopulta voittomaalikilpailuun asti. Siellä NHL-supertähden Vladimir Tarasenkon onnistuminen ratkaisi voiton Venäjälle.

Tappion jälkeen Ruotsin media nostatti ison äläkän MM-fiaskosta.

– Näin se menee tässä lajissa. Jos ei saa tuloksia aikaan, he lähtevät perääsi. Ja liiton perään. Noh, saa nähdä. Tämä on ollut vaikea turnaus minulle, mutta opin paljon. Tiedän, että ihmiset eivät ole kovin iloisia Ruotsissa, Garpenlöv tietää.

Mutta aikooko hän erota? Ei.

– En ole se kaveri, joka tekee päätöksiä. Haluaisin jatkaa, mutta se ei ole minun päätökseni, Garpenlöv sanoi tulevaisuudestaan Ruotsin päävalmentajana.

Lue myös:

    Uusimmat