Transsukupuolinen Zeke jakoi videon isästään – kolmen sekunnin klippi kostutti silmäkulmat: "Jos kaipasit merkkiä siitä, että asiat paranevat, tässä se on"

1:05
Myös Gilleten rohkea mainos kerää kiitosta – transsukupuolinen opettelee ajamaan partaa

Ezekiel jakoi videon isästään leikkaamassa hänen hiuksiaan työhaastattelua varten. – Kaveri, tämä lämmitti sydäntäni niin, Twitterissä ihastellaan.

Ezekiel "Zeke" Acosta kertoi transsukupuolisuudestaan perheelleen kolmisen vuotta sitten. Nyt mies on jakanut Twitterissä videon, jonka toivoo tuovan toivoa muille.

Zeken mukaan aluksi  hänen vanhemmillaan oli vaikeuksia hyväksyä hänen sukupuoli-identiteettiään. Videolla Ezekielin isä Daniel leikkaa hänen hiuksiaan työhaastattelua varten.

– Jos kaipasit merkkiä siitä, että asiat paranevat, tässä se on, mies kirjoitti.

"Tämä sai minut kyyneltymään"

Amerikkalaisen Zeken tviitti keräsi kymmeniä tuhansia reaktioita, ja video sai ihastuneen vastaanoton.

– Kaveri, tämä lämmitti sydäntäni niin, Twitter-käyttäjä Mason sanoo.

– Itken, Philip Tetro kehuu.

– Tämä sai minut kyyneltymään, mies! Olen onnellinen puolestasi, nimimerkki Arnoldo! sanoo.

"Isäni hyväksyi minut miehenä"

Myös Zekelle itselleen videon tilanne merkitsi paljon.

– Tuo hetki ei ollut minulle vain sitä, että isäni hyväksyi minut miehenä, Zeke kuvaili haastattelussa.

– Se oli kai kunnianosoitus kaikille miehille, joista tulee upeita isiä siitä huolimatta, ettei heillä itsellään ollut kasvaessaan isää.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Olen menettänyt paljon sukulaisia ja ystäviä"

Osa kommentoijista kuitenkin huomauttaa, ettei perhe aina kykene hyväksymään lapsen identiteettiä. Myös Zeke tiedostaa tämän.

– Sen, että asiat paranevat, ei pitäisi olla sama asia kuin perheen hyväksyntä. Olen menettänyt paljon sukulaisia ja ystäviä matkallani, hän sanoo.

Miehen mukaan asioiden paranemisella hän tarkoittaa itsen rakastamista sekä uutta tukiverkkoa, jonka ei tarvitse koostua sukulaisista.

"Vaatii henkisesti paljon edes aloittaa tällaista keskustelua"

Ezekielin mukaan transsukupuolisuudesta kertominen oli vaikeaa, ja aluksi hänen vanhemmillaan oli vaikeuksia käsitellä asiaa.

– Latinalaisamerikkalaisille transmiehille ei ole kovin paljon edustusta, joten en koskaan kokenut, että trans-identiteetti olisi jotakin, mihin voisin samaistua, Zeke kuvailee haastattelussa.

Opiskeluaikanaan Zeke kuitenkin sai lisää tietoa aiheesta ja oppi ymmärtämään itseään ja omaa identiteettiään. Hän päätti kertoa totuuden myös perheelleen. Mies kiittelee osaltaan Netflixin tuottamaa Pose-sarjaa, jossa esiintyy transsukupuolisia.

– Mielestäni erilaiset elokuvalliset kuvaukset auttavat avaamaan keskustelun helpommin kuin jos itse yksilönä yrittäisit tehdä sen, koska tiedän, että vaatii henkisesti paljon edes aloittaa tällaista keskustelua, Zeke sanoo.

Isän parturointitaidoissa oli toivomisen varaa

Hän toivoo, että tulevien sukupolvien olisi jo helpompi puhua aiheista perheilleen. Myös Ezekielin perhe on iloinen siitä, että miehen video osaltaan avaa keskustelua Twitterissä.

Yksi asia tosin on varma: Danielin hiustenleikkuutaidot eivät tehneet hänen poikaansa vaikutusta. Zeke heittää, ettei luultavasti suostu enää isänsä parturoitavaksi!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja