Translaki kuohutti marssijoita Helsingin Pride-paraatissa – iskulauseissa vaadittiin muun muassa tasa-arvoista oikeutta rakkauteen

Helsingin Pride-kulkueessa oli mukana eri ikäluokkia vauvasta vaariin.

Helsingin Pride-kulkueessa lauantaina 29. kesäkuuta väkijoukosta kuului monenlaisia iskulauseita, joissa vaadittiin muun muassa tasa-arvoista oikeutta rakkauteen ja translain uudistusta.

– Rakkaus kuuluu kaikille!

– Mitä me halutaan? Translaki! Milloin me halutaan se? Nyt!

– Mun sukupuoli ei oo sun huoli!


Setan (Seksuaalinen tasavertaisuus ry) mukaan Suomi on ainoa Pohjoismaa, joka vaatii sukupuoltaan korjaavalta lisääntymiskyvyttömyyttä. Setan mukaan nykyinen translaki rikkoo sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksia.

Kulkueessa nähtiin kaikenikäisiä ihmisiä vauvasta vaariin. Mukana marssijoilla oli sateenkaarilippujen lisäksi myös monia muita seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tunnuslippuja, kuten trans- ja muunsukupuolisten, panseksuaalien ja aseksuaalien lippuja.

Panseksuaalin seksuaalinen kiinnostus kohdistuu ihmiseen tämän sukupuolestaan riippumatta. Aseksuaali puolestaan kokee hyvin vähän tai ei lainkaan seksuaalista kiinnostusta toisiin ihmisiin.

Kulkueessa kuunneltiin pride-väen suosikkimusiikkia aina Queenistä Lady Gagaan. Queenin edesmennyt nokkamies Freddie Mercury ja Lagy Gaga ovat molemmat laajalti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tunnustamia esikuvia.

Lue myös:

    Uusimmat