TPS:n taisteluilme jäi Turkuun

Jääkiekon SM-liigassa karsintaa välttämään pyrkivä TPS kärsi lauantaina Tampereella kauden neljännen tappionsa Ilvekselle, joka voitti maalein 4-1.

- Emme pystyneet vastaamaan Ilveksen liikkeeseen, kaksinkamppailuvoimaan ja haluun voittaa irtokiekkoja. Se taisteluilme, joka meillä oli torstaina Lukkoa vastaan, puuttui nyt kokonaan, sanoi TPS:n valmentaja Jukka Koivu.

Toisessa erässä isäntien ykkösketjun tehokaksikko Jesse Niinimäki-Mark Lee pisti turkulaiset nippuun. Ensin tarjoili Niinimäki, ja Lee viimeisteli 2-1. Erän lopulla osat vaihtuivat. Leen syötöstä Niinimäki ampui 3-1.

Niinimäelle 3-1-maali oli kauden jo 15:s. Se on tamperelaisen yhden kauden maaliennätys liigassa.

Lee keräsi ottelussa kolme (1+2) ja Niinimäki kaksi (1+1) tehopistettä.

Ilves oli saanut lauantaiksi tärkeitä vahvistuksia sairastuvalta. Ykköspuolustaja Antti Bruun sekä tärkeät hyökkääjät Masi Marjamäki (0+2) ja Kai Kantola olivat toipuneet vammoistaan.

Ilves-TPS 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)

1. erä: 13.34 Pasi Määttänen (Toni Rajala-Ville Korhonen) 1-0.
Jäähyt: 4.18 Nils Bäckström I 2 min, 5.24 Sami Venäläinen T 2 min, 9.15 Niko Peltola I 2 min, 17.12 Markus Palmroth T 2 min.

2. erä: 21.44 Max Kolu (Jussi Tapio) 1-1, 24.10 Mark Lee (Jesse Niinimäki-Masi Marjamäki) 2-1, 37.33 Niinimäki (Lee) 3-1.
Jäähyt: 24.52 Palmroth T 2 min, 34.59 ? 2 min, 34.59 Jean-Luc Grand Pierre T 2 min, 34.59 Tommi Välimaa I 2 min, 38.42 ? 2 min, 38.42 Grand Pierre T 2 min.

3. erä: 40.44 Ryan Glenn (Marjamäki-Lee) 4-1.
Jäähyt: 44.06 Mario Valery-Trabucco T 2 min.

Jäähyt yhteensä: Ilves 3x2 min=6 min, TPS 6x2 min=12 min.

Torjunnat: Sami Aittokallio I 9+10+8=27, Atte Engren T 10+9+0=19 (pois 40.44), Joni Ortio T (0)+(0)+6=6 (maaliin 40.44).

Tuomarit: Mikko Kaukokari-Sami Partanen (Erkki Mikkonen-Pasi Nieminen).

Yleisöä: 5 663