Toyotan isolta pomolta tunteikas ylistys Jari-Matti Latvalalle – suomalaistähden tapaaminen ratkaiseva hetki Toyotan MM-rallipaluulle

Toyotan MM-rallitiimin puheenjohtaja Akio Toyoda esitti syvät kiitokset Jari-Matti Latvalalle, kun talli tiedotti ensi kauden kuljettajistaan.

Toyota vahvisti, että Kalle Rovanperä, Sebastien Ogier ja Elfyn Evans ajavat tallin autoilla ensi kaudella. Rovanperän ja Evansin sopimukset ovat kaksivuotiset ja Ogierin sopimus kattaa kauden 2020.

Tallin tiedotteessa on myös ison pomon Toyodan kommentit, jotka hän aloittaa kiittämällä tallin jättävää Jari-Matti Latvalaa.

– Jari-Matti, kiitos että taistelit kanssamme kolme vuotta, Toyoda aloittaa.

– Kun vierailin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 2014, Toyota ei ollut vielä tehnyt päätöstä MM-ralliin paluusa. Olin niin innoissani, kun ensimmäisellä vierailullani seisoin hotellin aulassa ja näin kuljettajat henkilökohtaisesta. Jari-Matti, silloin Volkswagenin kuljettaja, saapui ensimmäisenä. Kun tervehdin sinua innokkaana, sanoit ystävällisesti hei. Kun keskustelimme, ymmärsit, että olen Toyotan henkilö ja kerroit minulle Corollastasi ja Celicastasi. Sillä hetkellä tein päätöksen, että me palaamme, meidän piti palata, koska kaltaisesi kuljettaja muisti Toyotan kilpailemassa. Voi sanoa, että jollen olisi nähnyt niin ystävällistä Volkswagenin kuljettejaa silloin, ehkä Toyota ei olisi mukana nyt, Toyoda toteaa.

Toyoda kertoo olleensa erittäin onnellinen, kun Latvala liittyi Toyotalle kaksi vuotta myöhemmin kuljettajana. Heti ensimmäisessä kisassa Latvala ajoi Toyotan palkintopallille ja seuraavassa kilpailussa Ruotsissa hän juhli voittoa.

– Se oli unelmallinen kokemus.

Reilu vuosi sitten Toyoda oli yhdessä Latvalan ja Ott Tänakin kanssa juhlimassa Suomen MM-rallin voittoa. Latvala oli kolmas ja Tänak voitti.

– Kun katson kuvia siitä jälkeenpäin, huomaan, että suihkutin Ottin (Tänak) antamasta samppanjapullosta ensimmäisenä sinua kohti. Mielestäni se osoittaa sen, miten innostuin siitä, että pääsin kanssasi ensimmäisen kerran palkintokorokkeelle.

– Pidetään yhteyttä, Toyoda päättää.

Toyoda kiittää tiedotteessa myös Tänakia ja tallin jättävää Kris Meekeä, muttei yhtä vuolaasti kuin Latvalaa.

Lue myös:

    Uusimmat