Kalle Rovanperä rallin suurmestarin rinnalle! Tommi Mäkisen Toyota-kuskivalinnat julki

Kalle Rovanperä siirtyy Toyotan talliin ensi vuodeksi - japanilaistallin kuskikolmikko täysin uusiksi 7:03
MTV Uutiset Live kertoi Kalle Rovanperän siirrosta tuoreeltaan.

Kalle Rovanperä, Sebastien Ogier ja Elfyn Evans ajavat rallin MM-sarjaa Tommi Mäkisen johtamassa Toyota-tallissa ensi vuonna. Japanilaistiimi tiedotti kuljettajasopimuksista keskiviikkona. 

Toyotan kuskikolmikko menee siis täysin uusiksi viime kaudesta. Rovanperä ja Evans ovat tehneet Toyotan kanssa kaksivuotiset ja Ogier yksivuotisen sopimuksen.

Maailmanmestari Ott Tänak teki yllätyssiirron ja hyppäsi Hyundain puikkoihin, minkä lisäksi Jari-Matti Latvalan ja Kris Meeken pestit Toyotalla päättyivät.  

Mäkinen ja Toyota jäivät pulaan Tänakin häivyttyä, mutta kuusinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin tyytymättömyys Citroeniin pelasti tilannetta. Ogier, 35, jätti Citroenin, minkä jälkeen ranskalaisvalmistaja jätti MM-sarjan, ja Ogier siirtyi Mäkisen tiimiin. 

WRC2 Pro -luokan mestaruuden valloittanut Rovanperä, 19, lähtee ensimmäiseen täyteen WRC-kauteensa. Suomalaislupauksesta povataan tulevaa maailmanmestaria, joten hänellä on oiva paikka kasvaa Ogierin takana. 

30-vuotias walesilainen Evans on ajanut Fordilla 86 osakilpailua WRC-luokassa. Hänellä on plakkarissa yksi voitto ja yhteensä yhdeksän palkintosijaa. Evans sijoittui MM-sarjassa viidenneksi päättyneellä kaudella.   

Lue myös:

    Uusimmat