Toyota-tähtien mestaruuskamppailu syttyi heti liekkeihin – "Minusta hänen ei tarvitse oppia enää yhtään enempää"

1:51
Monte Carlon MM-ralli päättyi Toyotan dominointiin Power Stage -erikoiskokeella.

Toyotan Elfyn Evans aloitti vahvasti MM-kauden 2021, kun walesilainen sijoittui toiseksi sunnuntaina päättyneessä Monte Carlon rallissa. 

Evans oli joulukuussa vielä kiinni uransa ensimmäisessä maailmanmestaruudessa, mutta ulosajo sesongin päättäneessä Monzan MM-rallissa vei tittelin jälleen tallikaveri Sebastien Ogierille. Evansin harmiksi Ogier oli ykkönen myös Montessa.

– En oikein päässyt sinuiksi renkaiden kanssa tänä vuonna. En tuntenut missään vaiheessa sataprosenttista luottoa. Toki myös Seb ajoi hyvin ja oli jopa lopulta ihan omassa sarjassaan, Evans tunnusti.

– Se turhautti aina, kun näin hänen aikansa. Oloni ei kuitenkaan ollut niin luottavainen, että olisin uskaltanut ottaa riskejä. Tajusimme myös sen, että jos haluamme ajaa mestaruudesta, ei tällä kertaa ollut syytä ottaa liikaa riskejä. Niiden aika voi olla myöhemmin.

Onko sitten vielä jotain, mitä voit oppia seitsenkertaiselta mestarilta Ogierilta?

– Olen oppinut häneltä paljon sinä aikana, kun olemme olleet tallikavereita, Evans kommentoi lehdistötilaisuudessa.

– Minusta hänen ei tarvitse oppia enää yhtään enempää, Ogier kuittasi takaisin nauraen.

– En oikein tiedä. Jotenkin tuntuu, että menemme oikeaan suuntaan, mutta silti hän osaa vielä puristaa pikkaisen enemmän, jos tarve vaatii. Ehkä siis opittavaa vielä on, walesilainen päätteli.

Entä voiko Evans puolestaan opettaa jotain multimestarille?

– Ehkä, mutta nyt minun kotiralliani (Walesin osakilpailu) ei enää ole kalenterissa. Tuskin kukaan voi oikeasti opettaa Sebille mitään. Voihan sitä toki yrittää, Evans jutteli.

– Aina sitä voi jotain oppia, Ogier kuittasi takaisin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja