Tour de Skillä paukahti: ruotsalaishiihtäjä löi vastustajaa päähän – erävoittaja reagoi nyreästi

10:00
Tulosruutu teki selkoa Tour de Skin avauspäivän tapahtumista.

Ruotsalaishiihtäjä Calle Halfvarsson löi sveitsiläissivakoija Valerio Grondia päähän Tour de Skin avauspäivänä perjantaina. Halfvarsson vakuuttaa teon tapahtuneen vahingossa.

Episodi nähtiin vapaan hiihtotavan sprintin puolivälierävaiheessa maaliintulon yhteydessä Sveitsin Val Müstairissa. Sveitsiläinen Grond voitti erän, ja hänen lisäkseen jatkoon erästä sivakoi Norjan Pål Golberg. Halfvarsson sen sijaan karsiutui jatkosta kannaltaan kirpaisevasti vain yhden sekunnin sadasosan turvin.

Yrittäessään ohittaa Golbergia Halfvarsson ojensi kätensä ja tuli lyöneeksi erävoittaja Grondia päähän. Grond katsoi iskun jälkeen pitkään nyreästi ruotsalaista, joka kohotti kätensä pahoittelevana eleenä.

Halfvarssonin mukaan hänen tarkoituksenaan ei ollut lyödä, vaan hänen kätensä heilahti maaliviivarytäkän tuoksinassa eteenpäin.

– Jos näette hänet, saatte moikata häntä ja pahoitella puolestani, koska tuo oli ehdottomasti tahatonta. Ei ollut kyse siitä, että hän olisi tehnyt jotain aiemmin. Hän oli vain vähän tiellä siinä tuoksinassa, Halfvarsson sanoi Expressenin mukaan.

Grond ihmetteli ensin, mitä Halfvarsson tekee.

– En ymmärtänyt, mitä tapahtui. Hän tuli takaani ja löi minua. Se oli kuitenkin pikku onnettomuus, sveitsiläinen virkkoi.

Grondin mukaan pitkässä katseessa oli kyse siitä, että hänen kisatessaan ”psykologinen peli” on osa juonta, eikä hän ollut vihainen. Pahaa verta ei jäänyt.

– Ei, ei. On täysin rauhallista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja