Kerttu Niskanen rynnisti välieriin – sprintin finaalissa nähtiin ylivoimaa

Kerttu Niskanen ylsi ainoana suomalaisena välieriin Tour de Skiin käynnistäneessä vapaan hiihtotavan sprintissä Sveitsin Val Müstairissa. Finaaliin Niskasella ei ollut kuitenkaan asiaa, vaan hän jäi välieränsä viimeiseksi.

Kerttu Niskanen nousi puolivälierässään loppusuoralla viidenneltä sijalta komeasti toiseksi ja lunasti välieräpaikan. Välierässä Niskasen patruunat eivät enää riittäneet, vaan hän jäi selkeästi erän viimeiseksi eli kuudenneksi. Niskanen sijoittui päivän tuloksissa 12:nneksi.

Jasmi Joensuu, Jasmin KähäräKrista Pärmäkoski ja Katri Lylynperä karsiutuivat jatkosta puolivälierävaiheessa. Joensuu hiihti erässään kolmanneksi, Lylynperä, Kähärä ja Pärmäkoski kukin neljänneksi. Joensuu sijoittui 13:nneksi, Kähärä 16:nneksi, Pärmäkoski 17:nneksi ja Lylynperä 23:nneksi.

Naisten sprintin voitti finaalia suvereenisti hallinnut Sveitsin Nadine Fähndrich. Ruotsin Maja Dahlqvist kurotti toiseksi, ja hänen jälkeensä maaliin tulivat norjalaiset kaksossisarukset Lotta Udnes sekä Tiril Udnes Weng.

Miehissä ainoana suomalaisena erävaiheeseen yltänyt Perttu Hyvärinen jäi puolivälierässään viimeiseksi ja oli lopputuloksissa 28:s. Miesten voittoa juhli Norjan tykki Johannes Hösflot Kläbo, joka päihitti finaalin loppukirikamppailussa Italian Frederico Pellegrinon. Norjan Sindre Björnestad Skar sivakoi kolmanneksi.

Tour de Ski jatkuu huomenna sunnuntaina 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan takaa-ajokilpailuilla Val Müstairissa.