Toukokuu

16. toukokuuta

Mökkikausi alkaa

Kesäasuminen ja mökkeily kuuluvat ehdottomasti suomen kesään. Kun kevät saapuu, mieli alkaa vetää maalle luonnon keskelle. Viime vuosina ns."mummon mökit" ovat olleet erittäin kysyttyjä kesäasunnoiksi ympäri Suomen -liekö tähän syynä kiireinen elämänrytmimme, joka hakee vastapainoa vanhasta, tutusta ja turvallisesta maalaismaisemasta. T.i.l.a vieraili kevään viimeisessä ohjelmassa Porvoon saaristossa Pipu Lindellin kesäpaikassa, joka on juuri tällainen 1700-luvun lopulta oleva mummon mökki. Sieltä saimme hyvän lähtölaukauksen kesälaitumille.

9. toukokuuta

Kesäisiä parvekkeita

Vierailimme tutustumassa ja keräämässä uusia ideoita parvekkeiden sisustamiseen kolmella erityyliin sisustetulla terassilla Helsingin keskustassa kattojen yllä. Yksi terassi on välimeren tyyliin sisustettu terassi, jossa on paljon välimeren ilmastolle tyypillisiä kasveja. Tehosteväreinä on käytetty turkoosia ja aniliinin punaista. Toisella terassilla oli sekä keittiön, että saunan jatke ulkotilassa. Ulkokeittiössä kasvit olivat etupäässä erilaisia yrttejä, mutta myös mansikoita ja viinirypäleitä voi kasvattaa parvekkeella.Värit olivat sinivalkoiset. Saunan jatkeessa päähuomion vei puupalju, johon mahtuu yhtäaikaa kaksi kylpijää. Siellä tekstiilit olivat kotimaista pellavaa.

Viimeinen ja pienin terassi oli sisustettu kahviterassiksi. Tyypilliset välimeren ilmaston kasvitkin voi saada viihtymään suomen kesässä, kunhan huolehtii oikeasta kastelusta sekä talvehtimisesta. Kyseisillä terasseilla asia oli järjestetty kastelujärjestelmällä ja kukat toimittanut Helinin puutarha noutaa kasvit talvisäilöön kasvihuoneeseen.

Ohjelmassa parvekkeiden suunnittelusta oli kertomassa sisustussuunnittelija Tommi Peltonen ja kasveista hortonomi Katja Uski Gardenia-Helsingistä.

Lisätietoja:

  • Marsaana Communications puh.09-252 26 200
  • Terassien suunnittelu: Tommi Peltonen 0400-789 898, tommi_peltonen@yahoo.com
  • Kukat, ruukut, somisteet: Helinin Puutarha puh. 02-477 3333, www.helininpuutarha.fi
  • Mosaiikkityöt Via Mosaiikki / Virginie Hynnä 09-461 678, www.viamosaiikki.com
  • Kylpypalju, vaalea haapatuoli ja siperian lehtikuusilattiat: Suomen Tervaleppä Oy 09-756 22520, www.suomentervaleppa.fi

2. toukokuuta

Leikkokukat kauniisti maljakkoon

Kevään juhlakausi on alkamassa, ylioppilas-, rippi- ja valmistumisjuhlat ovat keväällä ajankohtaisia juhlia. Ruusu pitää pintansa vuodesta toiseen näiden juhlien ykköskukkana. Floristi Laura Rossi Kukkakauppa Living Roomista ideoi miten erilaisten onnittelukukkien värikirjo saadaan kivasti esille ja kukat kestämään mahdollisimman pitkään. Ja hyviä vinkkejä saimmekin! Asetelmissaan Laura käyttää kotimaisia Huiskulan ruusuja ja muistuttaa, että kukille tulee vaihtaa puhdas vesi muutaman päivän välein ja kukkavirkisteet pidentävät kukkien kestoa. Vinkkejä kukkien hoidosta ja onnitteluvärssyjä kevään kukkalahjoihin voit lukea osoitteessa www.huiskula.fi. Laura Rossin tavoitat Kukkakauppa Living Room, Yrjönkatu 8-10, Helsinki 09-647 664 tai www.livingroom.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja